Hollywood Spartacüs'ünü kaybetti, Kirk Douglas 103 yaşında hayata gözleri yumdu

Hollywood Spartacüs'ünü kaybetti, Kirk Douglas 103 yaşında hayata gözleri yumdu

Hollywood’un efsane oyuncusu Kirk Douglas 103 yaşında hayatını kaybetti.

Hollywood’un efsane oyuncusu Kirk Douglas 103 yaşında hayatını kaybetti." Spartaküs", "Zafer Yolları", "Denizler Altında 20.000 Fersah" ve "Şampiyon" gibi kült filmerde başrollerde oynayan Kirk Douglas'ın ölüm haberi oğlu Michael Douglas tarafından Instagram hesabından şu sözlerle duyurdu; "Kirk hayatını dolu dolu yaşadı. Beyaz perdeye bıraktığı miras, gelecek nesillere de ulaşacaktır. O aynı zamanda, bu gezegene barış getirmek için çalışan ünlü bir yardımseverdi. Sözlerimi son doğum gününde ona söylediğim ve her zaman doğru olacak bir cümleyle bitireyim. Baba - Seni çok seviyorum ve senin oğlun olmaktan gurur duyuyorum."

kirk-douglas2.jpg

Amerikalı aktör Kirk Douglas, “İyi Niyet Elçisi” olarak 1964 yılında Türkiye’ye gelmiş, dönemin başbakanı İsmet İnönü ile görüşmüştü.

 

kirkdouglas2a.jpg

Başbakan İsmet İnönü'yü de evinde ziyaret eden Kirk Douglas, “Gerçek dünyayı yöneten bir kişiyle görüşmek, hayal dünyasının bir kişisi için büyük onur” diyerek jest yapmış, hazır cevaplığı ve zekası ile ün yapmış İsmet Paşa'nın yanıtı ise her zamanki gibi muhteşem olmuştu: “Sanatçılar birbirleriyle her yerde karşılaşabilirler.”

 

kirk-douglas3.jpg

KİRK DOUGLAS KİMDİR?

Gerçek adıyla Issur Danielovitch Demsky, Rusya kökenli bir Yahudi ailenin çocuğu olarak 1916 yılında New York'ta dünyaya gelmiştir.

 

kirk-douglas4.jpg

Aktör olarak isim yapmaya başlayana dek ise 40 ayrı işte çalıştı. İlk filmi, 1946 yılı yapımı, 'Martha Ivers'ın Sıradışı Aşkı' oldu.

Ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in Zafer Yolları (Paths of Glory) ve Spartacus filmleri birçok eleştirmen tarafından en iyi filmleri arasında gösterildi.

 

kirk-douglas5.jpg

 

Üç kez Oscar ödülüne aday gösterilmesine karşın, heykelciği, 1995 yılında Yaşam Boyu Onur Ödülü ile elde edebildi.

kirk-douglas6.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.