HÜDA-PAR ‘Cumhur İttifak’ına katılacak mı?

HÜDA-PAR ‘Cumhur İttifak’ına katılacak mı?

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, 2019 seçimlerinde yapılacak ittifaklara ilişkin açıklamalar yaptı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR Diyarbakır il teşkilatının 2. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile partililerin katıldığı kongre Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kongrede bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, siyasetin de gündeminde olan ittifaklar konusuna değinerek, “Bize göre seçim eğer normal zamanında yapılacaksa, yani 3 Kasım 2019’da yapılacaksa şimdiden ittifakların konuşulması normal değildir. Öyleyse daha 20 ay varken niye ittifaklar o kadar çok tartışılıyor. Ya seçimi öne alacaklar ya da ülkenin asıl gündeminin üzerini örtmek için bu kadar öne alıyorlar. Millet bize soruyor. Bu meselelerin konuşulması için henüz erken dediğimizde bize, 'Siz şu ittifakta veya bu ittifakta yer alacak mısınız? Siz falanlarla veya filanlarla ittifak yapar mısınız? Yoksa kapılarınız kapalı mı' diye soruyorlar. Şu adamla veya şu parti ile ittifak yaparız veya yapmayız gibi bir noktada değiliz. Bu konuda parti olarak almış olduğumuz bir karar yoktur” diye konuştu.

“BİZİM HİÇBİR PARTİDEN TEKLİF BEKLENTİMİZ YOK”

Hiç kimseden, hiçbir partiden veya hiçbir gruptan bir teklif beklentileri olmadığını aktaran Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Kategorik olarak şu veya bu partiyle ittifak yapmayız diye bir ön yargımız da yoktur ama herkes şunu bilsin; bizim bir çizgimiz vardır, değerlerimiz vardır. O değerlerimize zarar verecek, çizginin dışına çıkacak hiçbir harekette bulunmayız. İslam’a ve bizim değerlerimiz olan İslami olan şeylere, Müslümanlara açıktan saldıran insanlarla beraber bizim yürüyecek tek bir adım yolumuz da yoktur. Biz kendi günah yükümüzü zor taşıdığımıza inanıyoruz ama başından beri şunu söyledik; herhangi bir meselede memleketin menfaati ve ümmetin maslahatı bizim gittiğimiz yönün tersindeyse biz her zaman için kendi şahsi ve grup menfaatlerini milletin menfaatine, ümmetin maslahatına feda etmişizdir, bundan sonra da feda edeceğiz."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.