Hukukçular “Cumhur İttifak’ı” dedi

Hukukçular “Cumhur İttifak’ı” dedi

24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri erken genel seçimleri öncesinde Türk Hukuk Enstitüsü kime destek vereceklerini ilan etti.

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkez Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda 24 Haziran erken seçimlerinde Cumhur İttifak’ını destekleyeceklerini ilan etti.

Türk Hukuk Enstitüsü’nün Cumhur İttifak’ına yönelik destek mesajı şöyle:

“24 Haziran 2018 Tarihinde, ülkemizin geleceğine şekil verecek çok önemli bir seçim yaşayacağız.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY örgütünün hain girişimin devlet ve millet üzerinde oluşturduğu tahribat tüm kamuoyunun malumudur.
Bu tahribatın devlet ve millet hayatında bir travmaya sebep olduğu da rahatlık ile söylenebilir.
En büyük arzumuz bu süreçlerin hızla atlatılması ve “Normalleşme” sürecine hızla girilmesidir.
Bu tür dönemlerde sorumluluk sahibi siyasi liderlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu kamuoyu tarafından yakından anlaşılmıştır.
Bu manada, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in 11 Ekim 2016 tarihinde başlattığı süreç çok önemlidir.
Devlet Bahçeli Bey, T.B.M.M de yaptığı konuşma ile Devletimizin bir daha iktidar zaafiyeti göstermemesi ve kimsenin demokrasi dışı teşebbüslere heves ve tevessül edememesi için, “güçlü iktidar-güçlü meclis” iradesini ortaya koymuş, milletimizi birlik ve beraberliğe çağırmış ve bu amaçları karşılayacak yeni bir yönetim modeli önermiştir.
Bu çağrı sağduyulu çevrelerde karşılık bulmuş ve 16 Nisan 2017 tarihinde “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Modeli” millet oyları ile yaşama geçmiştir.
Yeni yönetim modelinin sağlıklı olarak işlemesi, yerine oturması; ülkenin normalleşmesi ve milli birlik ve bütünlüğün korunması için çok önemlidir. Ve bunun için, toplumun her kesiminin bir araya gelmesi, katkı vermesi milli bir borçtur.
İşte bu amaçlar için tasavvur edilmiş ve hayata geçirilmiş “Cumhur ittifakı” ülkemizi geleceğin, Lider ülkesine taşıyacak güçtür.
Türk Hukuk Enstitüsü de bir sivil toplum kuruluşu olma sorumluluğu içerisinde “Cumhur ittifakı”nı 24 Haziran 2018 seçimlerinde destekleyecektir.
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ GENEL MERKEZI YÖNETİM KURULU”

hukuk1.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.