Hükümete yakın yazardan TRT’ye flaş çağrı!

Hükümete yakın yazardan TRT’ye flaş çağrı!

İktidara yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi’nin yazarlarından Ardan Zentürk, TRT’ye tepki gösterdi. İşte ayrıntılar;

TRT'nin, 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı yayıncılık tartışılmaya devam ediyor. TRT'ye bir tepki de hükümete yakın Star Gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten geldi.

Gazeteci – Yazar Zentürk sosyal medyadan, "TRT'nin özellikle seçim sürecinde 'adil yayıncılık ilkesini' büyük bir hassasiyetle uygulaması gerektiğine inanırım... Böyle olmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin her mitingde TRT’yi eleştirmesinin ardından dün de İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Çorum’da düzenlediği mitingde TRT’yi hedef almış sert sözlerle eleştirmişti.

TRT tartışılmaya devam ederken, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk’ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

TRT tartışmalarından sıkıldığını belirten Zentürk, sosyal medya hesabından, TRT’yi ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek, “Sıkıldık yahu bu TRT tartışmasından… @trt yönetiminden ricam, siyasi yayın kriterlerini bir yazıya dök, kamuoyu ile paylaş, vergilerle yaşayan bir kurum olarak seçim kampanyasında da adil ol!.. Adilsen de rakamlarla açıklama yap, hepsi bu… @bybekirbozdag dikkatine…” diye yazdı.

Zentürk, Akşener’in “TRT’yi satacağım” sözünü de eleştirirken, “Meral hanım, kamusal yayın kuruluşu TRT’yi satacağını söylemiş, geçiniz, olmaz öyle bir şey, kamu güvenliği ve iletişiminde stratejik çöküş getirir, bunlar yakında kulakları çınlasın Besim Tibuk gibi MİT’i de özelleştireceğim falan demeye başlarsa, şaşırmam” diye belirtti.

İşte o tweetler;

arda1-001.jpgarda2-001.jpgarda3.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.