Hükümetin yeni zam teklifine red! 'Yeterli irade yok'

Hükümetin yeni zam teklifine red! 'Yeterli irade yok'

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini kabul etmedi.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri devam ediyor.

Bu kapsamda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın arasında Bakanlıkta sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Bakan Selçuk, görüşmede, Kamu İşveren Heyeti adına 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkından oluşan yeni bir teklifte bulundu.

İLK TEKLİF 3.5+3'TÜ

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı.

2020'nin ilk altı ayında yüzde 3.5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2.5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.

MEMUR-SEN BAŞKANI: MÜZAKEREYE UYGUN DEĞİL

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memurlara yaptığı zam teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

Yalçın, hükümetin teklifini müzakereye uygun görmediklerini açıkladı.

İşte Başkan Yalçın’ın açıklamalarından satır başları:

'Niyet ve gayret var. Herkesin iradesini yansıtan adalet yok.Ya yetki kullanılmalı ya da yetki devri yapılmadı. Müzakere ile uzlaşma iradesi aynı öznede uzlaşmadı.

Masada yaşanan gelişmeler sahada nelerin yaşanacağını gösterecektir.Toplu sözleşme görüşmelerinin iki gün daha sürmesini sağlıyoruz. Kamu hakem kuruluna üç gün kullanmamıza gerek yok. Üç dakika yeter bize. Hakeme başvuru süremizin iki gününü masaya hediye ediyoruz.Hizmet kolları için masada mesafe alamıyoruz.

Süre yetersiz. Bayramın araya girmesi dolayısıyla masada kendini hissettiriyor. Üç gün beklemeye gerek yok. Üç dakika yeter. Müzakere için bu kadar süre yetmez.Karşılıklı pazarlık sürecine imkan veren bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.