Hükümet'ten Afrin çıkışı! Esad'a vermeyeceğiz

Hükümet'ten Afrin çıkışı! Esad'a vermeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Recep Akdağ, Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylığına ilişkin konuştu. Akdağ, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) diğer tüm adaylardan daha önce girmeyi hak ettiğini belirterek, bunun gerçekleşmesine 'siyasi nedenlerin' engel olduğunu  söyledi.

Die Welt gazetesine açıklamalarda bulunan Recep Akdağ, "AB'nin genişleme konusunda tamamıyla adaletsiz davrandığını" söyledi. Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı "2023 yılına kadar AB'ye girmek Türkiye'nin net hedefidir" diye konuştu.

Akdağ, Türkiye'de son dönemde çok sayıda gazeteci, eğitimci ve memurun tutuklanmış olması ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalarla ilgili soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin bir 'darbe girişimi atlattığını' ve 'olağanüstü hal kanunlarının bu nedenle geçici olarak var olduğunu' söyledi.

"Avrupalılar bizi hayal kırıklığına uğrattı" diyen Akdağ, "birçok darbecinin Almanya da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunduğunu" ve "bunun kabul edilemez olduğunu" söyledi.

‘AFRİN’İ GERİ VERMEYECEĞİZ’

Recep Akdağ, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyonla ilgili soruya verdiği yanıtta ise "Afrin'i Esad yönetimine geri vermenin hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını" söyledi.

Türkiye'nin bölgeye 'uzun vadede yerleşmek istemediğini' belirten Akdağ, "Tek amacımız YPG gibi terörist Kürt grupları karşısında Türkiye'nin güvenliğini korumak ve bölgeyi en kısa sürede Suriye halkına geri vermek" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.