Hükümetten CHP’ye flaş Afrin tepkisi

Hükümetten CHP’ye flaş Afrin tepkisi

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin son gelişmeler hakkında kamuoyunu aydınlattı. CHP’li vekilin yaptığı Afrin açıklamasına ise çok sert tepki gösterdi. İşte ayrıntılar;

AK Parti Sözcüsü Ünal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de bulunan terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği harekata ilişkin konuştu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın ÖSO'yu DEAŞ ile ilişkilendirmesine sert tepki gösterdi.

Külünk’ten flaş Atatürk ve Gazilik Unvanı açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

PKK IŞİD gibi.. Müslümanları öldürüyor ve mabetlerine saldırıyor! İşte rakamlarla PKK gerçeği

İşte Mahir Ünal’ın yaptığı açıklamalar;

Akit yazarından flaş istek: Onlara da ‘gazi unvanı’ verilmeli

Ünal, “Türkiye’ye dönük saldırıları engellemek, sınır güvenliğini gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti devleti, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile harekatı başlattı. İktidar partisi olmamıza rağmen bu konunun hükümet, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve devlet tarafından yürütülen bir harekat olması itibariyle biz siyaset olarak bu işin dışında ve kalben ve dualarımızla destekçisi olarak bulunuyoruz. Acı olan şey, CHP harekat başladığı günden itibaren yine mütemadiyen görevlendirildiği üzere Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın ailesine ve şahsına dönük hakaretlerine devam ediyor. CHP burada çok tehlikeli bir şey yapmakta. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkan Vekili ve CHP’li yetkililer maalesef Suriye halkının 7 yıllık mücadelesine hakaret eder gibi, Suriye muhalefetinin hem siyasi hem de askeri kanadına hakaret eder gibi Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan ÖSO’yu terörist gibi göstermek söylemini başlatmış bulunuyor. Bunu yakında uluslararası basına da taşıyacaklar gibi gözüküyor. CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na bir şey diyemediği için sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan ÖSO’yu itibarsızlaştırmak, terörle ilişkilendirmek için algı operasyonuna başlamış gözüküyor. DEAŞ’ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ’ın müttefiki PYD’dir. Geçtiğimiz günlerde DEAŞ’ın sözde sağlık emiri Türkiye’ye PYD’liler tarafından sokulurken yakalandı. Biz, PYD’nin Türkiye’ye DEAŞ’lı teröristlerin girmesi ve eylem yapması için yardımcı olduklarını da biliyoruz. Durum böyleyken CHP ısrarla Türkiye ve Türkiye’nin sahadaki müttefiklerini DEAŞ ile aynı çerçevede göstermeye ve uluslararası alana dönük bir dil ve söylem kullanmaya devam ediyor. CHP’yi tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.