Hükümetten MHP’ye şok BBP yanıtı

Hükümetten MHP’ye şok BBP yanıtı

Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden Milliyetçi Hareket Partisi’ne şok BBP yanıtı geldi. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘ittifakta Büyük Birlik Partisi itirazına’ Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yanıt geldi. Bekir Bozdağ, Büyük Birlik Partisi’nin de ittifakta yer alacağını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, "MHP'den gelen ittifakta BBP yer almasın" önerisine yanıt verdi. BBP lideri Mustafa Destici'nin ittifakta yer alacaklarını açıkladığını hatırlatan Bozdağ, "Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır" dedi.

Bekir Bozdağ, AK Parti ile MHP’nin birlikte hazırlayıp TBMM’ye sunduğu ittifak düzenlemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

NTV’de açıklamalarda bulunan Bozdağ, seçim ittifakıyla ilgili düzenlemenin adil seçim ilkesine aykırı olduğu yönündeki eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Temsilde adaleti gözeten bir formül ortaya kondu. İsteyen parti istediğiyle ittifak yapabilir. Parti konusunda bir sınırlama yoktur. Yasal zeminde imkanı dileyen dilediği şekilde kullanır. İradeleri engelleyen bir şey kesinlikle yoktur.”

‘VAKTİ GELİNCE KONUŞULACAKTIR’

İttifak komisyonunda MHP’li heyetin başkanlığını yürüten Mustafa Kalaycı’nın AK Parti ile yapacakları ittifaka BBP’nin katılmasına karşı olduklarını açıkladığı hatırlatılınca Bozdağ, şunları söyledi: “Destici ittifakta yer alacağını ifade etti. Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.