Hükümetten son dakika Kandil açıklaması

Hükümetten son dakika Kandil açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan flaş Kandil operasyonu açıklaması geldi. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve Kandil operasyonu hakkında bilgi verdi.

İşte Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın açıklamaları:

"(Millet İttifakı) Çok net söylüyorum, burası bir nefret, kin, husumet ittifakıdır, millet ittifakı değil. Hepimiz biliyoruz ki karenin dışında da olsa HDP, Millet İttifakı'nın doğrudan müttefikidir."

CHP'NİN İNCELEMESİ

Bozdağ: "(Gülen'in ABD'den iade talebi) Usule uygun olduğu için buradan bir eksiklik çıkarma imkanı yok. Geldiler, 5 saatten fazla inceleme yaptılar ve orada evrakları tek tek gördüler... Vicdanlı hakkaniyet sahibi olarak, 'Adalet Bakanlığı işi usulüne uygun yapmış, kitaba uygun yapmış, doğru düzgün istemiş, eksik olan bir şey yok... Burada ipe un seren ABD tarafıdır' diye açıklama yapmalarını beklerdik."

GÜLEN'İN İADESİ

Bozdağ: "Türkiye, FETÖ/PDY elebaşı, teröristbaşı Gülen'in iadesi konusunda ve Türkiye'ye getirilip yargının önüne çıkarılması konusunda kararlıdır. Sayın İnce'ye şu soruyu sormak gerekiyor. Sizi arayan Amerikalı kim, adı ne, unvanı ne, hangi şehirden aradı? Pensilvanya'dan mı yoksa Washington'dan mı New York'tan mı aradı?"

KANDİL'E OPERASYON

Bozdağ "Savunmadan ziyade taarruz politikasını hayata geçirdik. Şu anda Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar var. Bunları uluslararası hukuka uygun yapıyoruz. bu operasyon devam ediyor, devam edecektir. Her an her şey bölgede olabilir" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.