Hulki Cevizoğlu'ndan şok iddia; Erdoğan'la İnce görüştü diyen Rahmi Turan istifa ediyor

Hulki Cevizoğlu'ndan şok iddia; Erdoğan'la İnce görüştü diyen Rahmi Turan istifa ediyor

Rahmi Turan'ın ortaya attığı Muharrem İnce Beştepe'de Erdoğan'la görüştü iddiası başına dert açtı. Gazeteci Hulki Cevizoğlu Erdoğan'dan özür dileyen Turan'ın istifa edeceğini iddia etti.

Türkiye günlerdir Beştepe'deki Külliye'de Erdoğan'la görüşen ismi merak ederken dün Rahmi Turan Sözcü yazarı Rahmin Turan’ın “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li”nin Muharrem İnce olduğunu iddia etmişti. 

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da tedavi gören Rahmi Turan, sorularını yanıtladı. Gündeme bomba gibi düşen “Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li” yazısıyla ilgili konuşan Turan şunları söyledi:

 

O KİŞİ MUHARREM İNCE

“Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim… O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum.

 

Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…'

 

ÖZÜR DİLEDİ

Saray'a gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu belirten Rahmi Turan, telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında "Kaynağıma güvendiğim için pişmanım. Yanlış yaptıysam özür dilerim" dedi.

 

"AÇIKLA DEDİKLERİ İÇİN AÇIKLADIM"

"Yanlış yapmış olabilirim" diyerek gazetecilik meslek ilkeleriyle çeliştiğini kabul eden Turan, "Ben bu olayda taraf değilim, duyduğumu naklettim. Muharrem İnce'nin oraya gidip gitmediği konusunda bilgim yok. Yanlış yaptıysam özür dilerim. Açıkla dedikleri için açıkladım. Açıklamamayı tercih ederdim aslında" ifadelerini kullandı.

 

"GÜVENDİĞİM İÇİN PİŞMANIM"

Haber kaynağının kim olduğu yönündeki sorulara da yanıt veren Turan, "Siyasi bir kişilik olduğunu söyleyemem çünkü bu benim 20 yıldır tanıdığım bir gazeteci arkadaşım. Saray çevrelerine yakın, oralardan iyi haber alabilen bir bir gazeteci. Gazeteciliği aktif olarak yürüttüğünü düşünmüyorum. Bu açıklamalardan sonra kaynağımın yanılmış olduğunu düşünüyorum. Haber kaynağıma güvendiğim için pişmanım. Burada hatalı bir durum var. Gereğini yapacağım. Gazetede yazacağım" dedi.

 

HULKİ CEVİZOĞLU; RAHMİ TURAN İSTİFA EDECEK 

Tüm bu gelişmelerden sonra olanları değerlendiren sunucu ve gazeteci Hulki Cevizoğlu attığı twitle Rahmi Turan'ın istifa edeceğini iddia etti. 

 

hulki-son.JPGhulki-2.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.