Hulusi Akar’dan ABD’ye net YPG mesajı

Hulusi Akar’dan ABD’ye net YPG mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan ve bazı senatörlerle görüşme yaptı.

Münih Güvenlik Konferansı oturumlarına katılan Hulusi Akar burada yaptığı açıklamada, "PKK'lı teröristler, Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında ikili görüşmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ilk olarak Lübnan Savunma Bakanı Elias Bou Saab ile bir araya geldi.

Savunma ve askeri alanındaki iş birliği konularının gündeme geldiği görüşmenin ardından Hulusi Akar, IKBY Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’yi kabul etti. Akar daha sonra ise ABD Savunma Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ve 12 ABD’li senatörle ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Bakan Akar, bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin önündeki en büyük engellerden birinin PKK/YPG olduğunu ifade etti. Terör örgütü PKK/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini temsil etmediğini belirten Akar, şu açıklamaları yaptı:

"Kürtler bizim kardeşimiz. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bazıları PKK'yı Kürtler olarak niteliyor. Bu son derece yanlış. PKK'lı teröristler, Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur. Fırat'ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalıdır."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.