Hulusi Akar’dan açıklama: “Son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadele devam edecek”

Hulusi Akar’dan açıklama: “Son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadele devam edecek”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 askerimizin naaşının memleketlerine uğurlandığı törenin ardından 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığına geçti. 

Irak sınırında devam eden operasyonlar kapsamında 4 askerimiz şehit olmuş 6 askerimiz de yaralanmıştı. Şehitlerimizin naaşı, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör operasyonunda çıkan çatışmayla ilgili bilgileri aldıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ, BERAAT KANDİLİ'NDE NE KADAR KALLEŞ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Kahraman askerlerin şehit olmasıyla ilgili üzüntüsünü ifade eden Hulusi Akar, “Bitme noktasına gelen terör örgütü, Berat Kandili’ni idrak ettiğimiz gecede üs bölgemize saldırarak bir kez daha ne kadar hain, alçak ve kalleş olduğunu göstermiştir” dedi.

Akar, “Yapılan saldırılar bizi yıldırmayacak, icra ettiği görevlerle milletin gururu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine tevdi edilen görevleri, geçmişte de olduğu gibi gelecekte de artan azim ve kararlılıkla yerine getirecektir” ifadelerini kullanarak mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

“SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Hulusi Akar, açıklamasının devamında, “Vatan aşkıyla canlarını, millet sevdasıyla yarınlarını feda eden kahramanlar, şanlı, şerefli tarihimizin en müstesna sayfalarında yerlerini almıştır. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihimizden aldığı ilham ve milletimizden aldığı destekle, son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadeleye devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN BİR DAMLA KANINI YERDE BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ”

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Hulusi Akar, “Evlatlarımız zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan ordumuzun kahraman ve fedakar mensupları olarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Göstermiş oldukları cesaret ve yiğitlikle, Türk milletinin varlığının, birlik ve beraberliğinin ölümsüz birer simgesi olarak hatıraları ilelebet kalbimizde yaşayacaktır. Bu gazi ve kahraman millet, tarihin her döneminde olduğu gibi terör belasından en kısa süre içinde kurtulup aydınlık gelecekte kendinden, yarınlarından emin olarak yaşamaya devam edecektir. Bizim şerefli görevimiz de aziz milletimizin güven ve gurur kaynağı, bugünün ve geleceğin korkusuz muhafızları olarak her koşulda yılmadan mücadeleyi sürdürmek olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız operasyonlarla şehitlerimizin, gazilerimizin bir damla kanını, yakınlarının ise bir damla gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.