'Hulusi Akar'dan Erdoğan'a baskı' var iddiası

'Hulusi Akar'dan Erdoğan'a baskı' var iddiası

Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskı yaptığını iddia etti.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Jandarma Genel Komutanlığı’nın tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanması için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a baskı yaptığını iddia etti.

Öte yandan Takan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Erdoğan’a Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının sakıncalarını anlattığını yazdı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın tartışmalı yazısından bir bölüm:

"... Saraydaki iktidar kapışmasının bir parçası mı, bilemem ama duyduklarım çok önemli. Şöyle: Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir süredir, Tayyip Erdoğan’a Jandarma Genel Komutanlığı’nın tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanması için baskı yapıyormuş. Denilen o ki, Erdoğan bir ara Akar’ın bu talebini neredeyse kabul etme noktasına gelmiş. Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’a Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının sakıncalarını gidip gelip anlatmış. Soylu, epey bir dil dökerek Erdoğan’ı ikna etmiş."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.