Hürrem Sultan'ın torunu Kunter: Ben Cumhuriyet kadınıyım

Hürrem Sultan'ın torunu Kunter: Ben Cumhuriyet kadınıyım

Babasının Atatürkçü olduğunu belirten Hürrem Sultan'ın torunu Roksan Kunter, "Osmanlı’yla gurur duyuyorum ama ben Cumhuriyet kadınıyım" dedi.

Hürrem Sultan'ın torunu ve spor programı sunucusu Roksan Kunter, Posta gazetesi’nden Alev Gürsoy’a konuştu. Kunter, 12 yıldır spor medyasında haber sunuculuğu yapıyorum. İki yıldır BeIN Sports'un ekran yüzü olduğunu söyledi.

Roksan Kunter açıklamalarını şöyle devam etti;

‘HANEDAN SOYUNDAN GELDİM’ DİYE ORTALARDA DOLAŞMADIM

Annemin babası olan dedem Osman Nami Osmanoğlu, II. Abdülhamid Han'ın kızı Ayşe Sultan'ın ikinci oğlu. Hiçbir zaman "Hanedan soyundan geldim" diye ortalarda dolaşmadım. Ailem hep mütevazı olmamı öğretti. Hiç kimseden farkımız olmadığını bilerek büyütüldük.

2010'da dedem 93 yaşındaydı ve çok rahatsızlanmıştı. O dönem Marmaris'te yaşıyorlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dedemin rahatsızlığını öğrenmiş. Tüm imkanlarını seferber ederek dedemin helikopterle İstanbul'da bir hastaneye getirilmesini sağladı. Ama maalesef dedem kurtarılamadı. Dedem, dedesi II. Abdülhamid Han'ın yattığı II. Mahmut türbesine defnedildi.

DERİNLEMESİNE TARİH BİLGİM YOK

34 yaşındayım. Ecdadımızı elbette biliyorum ama derinlemesine tarih bilgim yok. Kitaplardan okuduğum kadarını biliyorum. Sultan II. Abdülhamid Han'ın kızı Ayşe Sultan, sürgünde çok büyük zorluklar yaşamış. Dedeme soruyorduk ama anlatmayı tercih etmiyordu. Miras peşinde olan biri değilim. Eğer ailemizin büyükleri böyle bir açıklama yapmışsa zaten onların adına da konuşmam.

CUMHURBAŞKANIMIZ AİLEYİ BİR ARAYA TOPLADI

Ailenin büyükleri sürgüne gönderildiği için farklı ülkelerde büyümüş bir aileyiz. Sultan II. Abülhamid Han'ın ölümünün 100. yılında Sayın Cumhurbaşkanımız aileyi bir araya topladı. Herkesle iletişime geçtiler. Sultan II. Abülhamid Han'ın yedi ülkeden 40 torunu İstanbul'da bir araya geldik.

ŞİMDİKİ İKTİDARDA HERŞEY DAHA RAHAT KONUŞULUYOR

Ben devlet okulunda okudum. Üstelik hiç korkum olmadı. Baskı da görmedim. Zaten okulda Osmanlı soyundan geldiğimi söylemedim. Söyleseydim de baskı görmezdim. Ben sıkıntı çekmedim ama annemler bunun sıkıntısını yaşadılar. Şimdiki iktidarla birlikte her şey daha rahat konuşuluyor. Yeniden gündeme gelmesi Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde oldu.

OSMANLIYLA GURUR DUYUYORUM AMA BEN CUMHURİYET KADINIYIM

Soyumla çok gurur duyuyorum. Kanınızı kaynatan bir duygu, çok büyük bir gurur. Kelimeler yetmez anlatmaya. Ama sokağa çıktığımda hayatımda bir şey değiştirmiyor. Osmanlı'yla gurur duyuyorum ama ben Cumhuriyet kadınıyım. Dizilerde ki kıyafetleri, sarayı görünce heyecanlanıyorum. Ben de dedelerimin, babaannelerimin nasıl yaşadığını merak ediyorum. Tarihimiz unutulmamalı ama her şey ekrana doğru aktarılmıyor. Cumhuriyet ile ilgili bir problemleri hiçbir zaman olmadı. Biz Cumhuriyet çocuğuyuz. Bu yüzden hiç kötü hissimiz olmadı. Ülkeye girilmesine izin verdikleri için Ayşe Sultan onlara teşekkür bile etmiş. Babam Atatürkçüdür.”

SİYASETCAFE.COM  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.