Hutbede yer vermemişti! Diyanet'ten şaşırtan Atatürklü 30 Ağustos mesajı

Hutbede yer vermemişti! Diyanet'ten şaşırtan Atatürklü 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı’na da değindiği 25 Ağustos tarihli Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesi nedeniyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan şaşırtan bir hareket geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 25 Ağustos tarihli web sitesinde yayımladığı cuma hutbesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na değinmişti. 

Geçen yılki hutbesinde de Atatürk’e yer vermeyen Diyanet, bu yılda geleneğini sürdürdü. Vatandaşların eleştirilerine konu olan Diyanet'ten şaşırtan bir hareket geldi. Diyanet, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’e yer verdi.

 

DİKKAT ÇEKEN MESAJ

 

“Aziz milletimizin tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve heyecanını yaşıyoruz” ifadeleriyle başlayan mesajda, şu sözlere yer verildi:

 

“Ülkemizi işgal ederek paylaşmak isteyen sömürge güçlerine karşı milletimiz, inancını, vatanını, hürriyetini ve mukaddes değerlerini korumak için kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla seferber olarak kahraman ordumuzla birlikte tarihte eşi görülmemiş bir direniş göstermiştir.

Vatan topraklarını düşmandan tamamen temizlemek adına 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz, ordumuzun destansı mücadelesi sayesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde şanlı bir zaferle sonuçlanmış; milletimiz, istiklal ve istikbalini yeniden kazanmıştır. Bu zaferle milletimiz, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün bizlere düşen, ecdadımızın büyük zorluklarla kazandığı 30 Ağustos Zaferi’ni bütün yönleriyle derinlemesine okumak, inanç, umut, azim ve fedakarlık sembolü bu mücadele ruhunu nesilden nesile aktarmaktır. Milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlenerek birlik, beraberlik içerisinde ülkemiz ve milletimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışmaktır.”

 

asaaaaa-006.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.