Hz. Ali'ye dil uzatan türkücü Musa Eroğlu, Alevi vatandaşları sinirlendirdi! Suç duyurusunda bulundular

Hz. Ali'ye dil uzatan türkücü Musa Eroğlu, Alevi vatandaşları sinirlendirdi! Suç duyurusunda bulundular

Ünlü türkücü Musa Eroğlu'nun Hz. Ali için söylediği hadsiz sözler tepki çekti.

Ünlü türkücü Musa Eroğlu'nun Hz. Ali Efendimiz'e (r.a) yönelik hadsiz ifadeleri büyük tepki çekti. Alevi dernekleri Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hz Ali'nin kılıcı Zülfikar'ın 2 ton 700 kilo olduğunu belirten Musa Eroğlu, "Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir." dedi.

 

SÖZLERİYLE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ


Eroğlu, Hz. Ali'nin, Zülfikar kılıcını kullanmasına rağmen kama olarak tabir edilen kesici bir aletle öldürülmesini eleştirdi.

Musa Eroğlu konuya ilişkin, "Zülfikarın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Bunu kullanan ... bir bıçak sokup öldürüyor Ali’yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de buna inanasın." ifadelerini kullandı.

 

 

ŞİKAYETTE BULUNULDU


Eroğlu'nun, Hz Ali'ye yönelik ifadeleri Alevi vatandaşların tepkisini topladı.

Alevi derneklerinden Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, ünlü türkücü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

 

İLK SKANDALI DEĞİLMİŞ

 

Hz. Ali için söylediği sözlerle tepkileri üzerine çeken türkücü Musa Eroğlu, 2013 yılında Almanya'da verdiği bir konserde de skandala imza atmış.

Eroğlu, 2013 yılında Almanya'nın Dietzenbach kentinde Avrupa Saz Okulu'nun 130 öğrencisi, bağlama konseri verdi. Konsere Türkiye'den Hakan Kalaycı, Deniz Erdem, Özlem Özdil ve Yusuf Gül gibi sanatçıların yanı sıra Musa Eroğlu da katıldı. 

Eroğlu, konser öncesi yaptığı konuşmayla bir grup dinleyicinin tepkisini çekti.

Eroğlu, konseri öncesinde Alevi derneklerine yönelik yaptığı konuşmada "Alevi kültür merkezleri Arapların Ali'si, Hüseyin'i ve Hasan'ıyla uğraşacaklarına bu çocuklara saz çalmayı öğretsinler. Türkiye'de devrimi bu çocuklar yapacak" diye konuştu. 

Bu sözlerine bir grup vatandaş, "Seni dinlemek de alkışlamak da yok" diyerek tepki gösterdi ve salonu terk etti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum