I ME CE ile yeni bir sanat deneyi

I ME CE ile yeni bir sanat deneyi

Efe Göle, Esra Önel ve Mina Gürsel Tabanlıoğlu tarafından hayata geçirilen ‘I ME CE’ projesi, sanatsal üretim sürecindeki tüm aşamaları deneyimleme fırsatı sunuyor. Proje İstanbul’un her köşesinde sanatsal alanlar yaratmayı amaçlıyor.

21-29 Aralık tarihlerinde Hub İstanbul’da ziyaret edilebilecek sergi, performanslar, söyleşiler ve çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

 

b-min-006.jpg

Sanatçının fikir sürecinden, eserinin son formuna kadar olan tüm süreçleri paylaştığı deneysel platformda; farklı disiplinlerdeki 40 sanatçı, 15 gönüllü, 46 gün boyunca Hub İstanbul’daki 3.883 metrekare alanda üretimlerini gerçekleştirdi. Sanatçıların mekânı açık atölye olarak kullandıkları bir buçuk aylık sürecin sonunda ortaya çıkan eserler, 20 Aralık akşamı özel gösterimle kapılarını açtı.

 

c6-min.jpg

 

 

I ME CE BİR SANAT DENEYİ

“Arkadaşlık ilişkilerimiz yanı sıra üretim anlayışımızın hemfikirliği bizi bir araya getirdi. Bu proje de Cihangir’de içeriden altı saat çıkmadan konuşup tartıştığımız bir ofiste ortaya çıktı. Gezdiğimiz sergilerde bir sanat eserinin yalnızca bir fikirken, son formlarına nasıl ulaştıklarına tanık olamadığımızı fark ettik. İzleyicinin ya da bir başka sanatçının bu sürece dâhil olma ihtimali merakımızı körükledi. Bu etkileşimin gerçekleşmesi için aracı olmak istedik. Farklı alanlarda üreten sanatçıların yaratıcı süreçlerinin kesişmesiyle doğal gelişen bir kritik ortamı oluşturmayı amaçladık.

 

asdasd-min-001.jpg

Bu proje, bize göre ne bir sergi ne de etkinlik. I ME CE bir deney. Bu ‘deney’, etkileşime geçtiğimiz sanatçılar veya hedef kitlemiz kadar, bizim için de bir öğrenme, sorgulama ve deneme süreci. Proje, Hub Istanbul’da belki bu süreçle farklı bir işlev kazanacak ya da tamamen yeni bir kimliğe kavuşacak.”

 

 

BİR ÇOK SANATÇI DESTEK VERDİ

Akın Güreş, Ayşen Urfalıoğlu, Azadeh Ramezani Tabrizi, Başak Cankeş, Batuhan Oğuz, Begüm Aydınoğlu, Bertan Ekici, Cansu Naz, David Doğan Levi, Deniz Çobankent, Ecem Dilan Köse, Eda Şarman, Emrecan Ağtaş, Filtre Platform (Tolgay Keskin, Nursel Akhan, Mine Pakel, Ezgi Memiş, Altuğ Tekin, B. Can Özdemir, Yasin Yüksel, Burak Şahin, Alp Çağrı Bilici), Gamze Öztürk, Hasan Akdaş, Kaan Ünver, Kadir Kayserilioğlu, Karakter Müzik, Lütfullah Genç, Neriman, Ömür Tokgöz, Özge Ünal, Seda Elhan, Tan Taş, Ufuk Yılmaz, Umut Erbaş, Volkan Parlak, win.ju, Zeynep Tümertekin’in yer aldığı ve Dündar Hızal’ın danışmanlığında gerçekleşecek proje, 29 Aralık’a kadar ziyaret edebilecek.

 

 

Ayrıca proje, bir hafta boyunca atölyeler, söyleşiler, performanslar ve gün boyunca devam edecek çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. ‘I ME CE’, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarıyla, sanatseverleriyle ve kendini bu deneyimle ilişkilendirebilecek herkesin yolunu kesiştirecek.

 

İlk günden itibaren kayıt altına alınan bu yaratıcı süreç, geriye dönük bir analiz ve incelemeyle yazıya dökülecek ve I ME CE 1.0 adıyla kitaplaşacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.