İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için de siyasi yasak isteniyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için de siyasi yasak isteniyor!

31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar onanırsa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da siyasi yasak getirilecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç suçtan aldığı 4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

 

SİYASİ YASAK GELEBİLİR

 

Öte yandan mütalaada İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanmasını ve İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesi de istenmişti. 

Mahkeme mütalaa doğrultusunda kararını verir,  karar Yargıtay tarafından da onanırsa, İmamoğlu hakkında da siyasi yasak getirilmiş olacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.