'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye geçecek' iddiası

'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye geçecek' iddiası

2023 seçimleri öncesinde siyasi kulislerde ortaya çıkan 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye geçecek' iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak kararı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İmamoğlu'nun yakın görüntüleri sıcaklığını korumaya devam ederken çok çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Son dönemde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki yakınlaşmalar CHP tarafında huzursuzluğa yok açarken ortalığı karıştıracak bir iddianın daha ortaya çıkması iyice kafaları karıştırdı.

 

KUCAKLAŞMA ANI TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

 

14 Aralık günü çıkan kararı makamında bekleyen Ekrem İmamoğlu 2 yıl 7 ay hapis cezası aldığı öğrendi. O anlarda karşısındaki koltukta oturan Meral Akşener yerinden kalkıp "Evet gel, yeni başladı" diyerek Ekrem İmamoğlu'na sarıldı. Ekrem İmamoğlu da "Evet ablacığım" diyerek Meral Akşener ile kucaklaşmıştı.

İşte ne olduysa bu görüntülerin ardından oldu ve iddiaların ardı arkası kesilmek bilmedi.

 

“EKREM İMAMOĞLU İYİ PARTİ’YE GEÇECEK” İDDİASI

 

2023 yılın genel seçimlerine artık sayılı günler kalmışken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti’ye geçeceği iddiası gündeme adeta bomba gibi düştü.

Siyasi kulislerdeki söylenti ve iddialara göre her fırsatta, her açılışta ve hatta her mitingde yan yana olan İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki yakınlaşmanın altında parti değişikliği olduğu iddia edildi.

Altılı masadaki bir partinin iddiasına göre Meral Akşener 2023 seçimleri öncesinde partisinin grup toplantısında Ekrem İmamoğlu’nu Ankara’ya davet edecek ve partisini rozetini takacak.

 

İYİ PARTİ SEÇİM AFİŞİNDE EKREM İMAMOĞLU DETAYI

 

‘Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’ye geçecek’ iddiasının ardından geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir seçim afişinde Ekrem İmamoğlu’nun da yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı konusunda kararlı bir duruş sergiliyor. Henüz adayını belirlememiş olan 6'lı Masa'da ise Cumhurbaşkanı adaylığı yarışı devam ediyor. Merak Akşener'in İYİ Parti'nin seçim afişlerinde Ekrem İmamoğlu'nun görseline yer vermesi ise yeni tartışmalara yol açtı.

 

MERAL AKŞENER VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ YAKINLIK

 

14 Aralık günü çıkan kararı makamında bekleyen Ekrem İmamoğlu 2 yıl 7 ay hapis cezası aldığı öğrenmişti. O anlarda karşısındaki koltukta oturan Meral Akşener yerinden kalkıp "Evet gel, yeni başladı" diyerek Ekrem İmamoğlu'na sarılmıştı. Ekrem İmamoğlu da "Evet ablacığım" diyerek Meral Akşener ile kucaklaşmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan bu samimi anların ardından siyasi kulislerde peş peşe açıklamalar gelmiş ve uzun süre kamuoyunun gündeminde geniş yer bulmuştu.

Karar çıktığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunması ve Meral Akşener'in İmamoğlu ile miting yapması siyaset kulislerini karıştırmıştı.

 

6’LI MASA’DA ADAY TARTIŞMASI BÜYÜYOR

 

2023 seçimlerine sayılı günler kalmışken 6’lı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını resmi olarak açıklamaması iyice kafaları karıştırmış durumda.

6’lı Masa adayını henüz açıklamadı ancak kulislerde çok çarpıcı iddialar gündeme gelmeye başladı ve Ekrem İmamoğlu detayı ise akıllarda ayrıca soru işareti bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrasında 6'lı masada başlayan gerilimi devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunması ve Meral Akşener'in İmamoğlu ile miting yapması soğuk rüzgarların esmesine neden olmuştu.

 

“BİR PARTİ BAŞKA BİR PARTİNİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAMALI”

 

Hatta o dönemde CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır.” İfadelerini kullanmış ve bu sözler soğuk dış etkisi yaratmıştı.

 

“SORUMLULUKLARI BİZE AİT”

 

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Meral Akşener ise, "Yanlış anlaşılmasın izin falan almaya aramadım ha… Öyle bir durum yok. Sadece orada gövde gösterisi yapmak istedik. Söyleyene de çok fena çarparım yani. Mersin hariç diğer tüm belediye başkanları CHP ve İyi Parti'nin çalışmaları sonucu seçildi. Dolayısıyla biz, bu arkadaşlarımızın iyi yaptığı işlerden de sorumluyuz, kötü yaptığı işlerin de sorumluluğu bize ait. O kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki bu süre içerisinde, o çok ayıp bir şeydi. Kendi seçtirdiğim belediye başkanı için kimden izin alacağım, öyle bir durumumuz yok. CHP üyesi olarak seçilebilirler ama onların sorumlulukları bize ait.” Açıklamalarını yapmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.