İBB, İstanbul'da suya yüzde 50 zam yapma hazırlığında

İBB, İstanbul'da suya yüzde 50 zam yapma hazırlığında

İSKİ Genel Kurul'u yarın yapılacak. Yarınki genel kurulda İstanbulluları üzecek şok bir zam teklifi getireceği öğrenildi.  

İSKİ Genel Kurulu, 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İSKİ'nin Genel Kurul'a İstanbulluları üzecek şok bir zam teklifi getireceği öğrenildi.

İSKİ'nin ilk teklifinin İstanbul'da suya yüzde 25 oranında zam yapmak olduğu ve vatandaşa % 25 oranında yansıyacak gizli bir zam daha yapılacağı iddia edildi. 2019 yılında AK Parti grubunun teklifi ile İSKİ Genel Kurulu'nda kabul edilerek uygulamaya konulan ücretsiz yüzde 25 insani su kullanım hakkının da iptal edilmesi isteniyor.

İSKİ tarafından yeni getirilecek teklife göre, hem tarifelere yüzde 25, hem de yüzde 25 ücretsiz insani su kullanım hakkını iptali ile birlikte İstanbul'da suya toplam yüzde 50 zam yapılması öngörülüyor.

Öte yandan, Twitter'dan açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “CHP’li İBB Yönetimi yarın İBB Meclisi’ne yüzde 50’ye varan su zammı teklifi getiriyor. İstanbullular adına vereceğimiz karar konusunda siz ne diyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.