İBB'de bir skandal daha: PKK'lı terörist Cansız'ın kitabını satıyorlar

İBB'de bir skandal daha: PKK'lı terörist Cansız'ın kitabını satıyorlar

İBB'de skandallar bitmiyor, Demirtaş'tan sonra PKK kurucu üyesi terörist Sakine Cansız'ın da kitabının,İBB bünyesindeki İstanbul kitapçısında satıldığı ortaya çıktı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını yaptığı  İBB'de skandallar bitmiyor. Terör suçundan cezaevinde yatan  Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını satmaya başlayan istanbulkitapcisi.com.'da ikinci rezalet ortaya çıktı.

Söz konusu İBB iştirakinde terör örgütü PKK'nın kurucu üyesi olan terörist Sakine Cansız'ın ''Hep Kavgaydı Yaşamım'' adlı kitabının da satıldığı ortaya çıktı.

TERÖRİSTE ÖVGÜLER

Kitabın ayrıntılarıda terörist Sakine Cansız'ın anlatıldığı bölümde ise açıkça terörist güzellemesi yapıldı.

 

ibb-ic.JPG

 

 

kitap-min.jpg

 

EŞİ TİYATROSUNA GİTMİŞTİ

İmaoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ise geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabındaki öykülerine yer verilen okuma tiyatrosunu Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile birlikte izledi.

 

DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞÜRÜM

Temmuz ayında HDP'nin Taksim'deki İl Başkanlığını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "İmkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama ziyaretlerle ilgili kurallar var. Umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum" cevabını vermişti.

 

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

1958’de Tunceli’de doğan Sakine Cansız, PKK’nın kurucu üyelerinden biridir.

SAKİNE CANSIZ, PKK’DA HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Terör örgütü PKK’nın kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız, 2013 yılına kadar faaliyet gösteren ve yaşayan beş kişiden biri olmasının yanı sıra örgütte en üst düzeylerde yer almış tek kadındı.

Sakine Cansız, PKK’nın Avrupa sorumlularından biri olarak da görev yaptı.

1990 yıllarında Bekaa Vadisi’ne giden Sakine Cansız, PKK’nın kadın örgütlenmesinden sorumlu oldu.

Almanya ve Fransa’da faaliyetlerde bulunan Sakine Cansız, gözaltına alındı ancak Almanya tarafından Türkiye’ye iade edilmedi.

9 Ocak 2013’te Kürdistan Enfermasyon Bürosu’na yapılan saldırı sonucu hayatını kaybetti.

 

CHP İL BAŞKANI DA CANSIZ'A TERÖRİST DİYEMEMİŞTİ!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PKK'nın kurucularından olan Sakine Cansız hakkındaki tweetleriyle tepki çekmişti. Kaftancıoğlu bağlandığı canlı yayında Cansız ile ilgili görüşünün değişmediğini, onu terörist olarak görmediğini söyledi.

Habertürk TV'deki canlı yayına telefonla bağlanıp cevap hakkını kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı terörist olarak görüp görmediğine dair soruya "2013'te ne söylediyse aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi" yanıtını verdi.

PKK'NIN KURUCUSUNA "DEVRİMCİ" DEMİŞTİ

Kaftancıoğlu 2013'te attığı tweetlerde, Sakine Cansız'ı ve yanındaki diğer iki teröristi "devrimci" olarak nitelemiş, teröristlerin ölümüyle birlikte insanlığın öldüğünü söylemişti.

Kaftancıoğlu'nun 2013 yılındaki tweetleri şu şekildeydi:

"İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder" demiş Sakine Cansız. Ve insanlık kaybetti."

"Üç kadın sözünü uzak, resmi, sıradanlaştırıcı buluyorum. 'Üç devrimci kadın' denmeli. Devrimci oldukları için öldüler."

 

canan-siyasetcafe-001-001.jpg

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.