İBB'de taciz skandalı! Tacizciyi değil tacize uğrayanları işten attılar: Olayı örtbas ettiler

İBB'de taciz skandalı! Tacizciyi değil tacize uğrayanları işten attılar: Olayı örtbas ettiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Kiptaş Silivri 3. Etap Sitesi'nde çalışan teknik personel, iki güvenlik görevlisi kadına cinsel tacizde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş.'de taciz skandalı patlak verdi. Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin sorumlu olduğu Kiptaş Silivri 3. Etap Sitesi'nde teknik personel olarak görev yapan şüpheli M.E., iddiaya göre aynı sitede güvenlik görevlisi Ü.D. ve N.B. isimli kadınlara önceki yıl Nisan ayında cinsel tacizde bulundu. Yaşananların ardından taciz mağduru personeller durumu güvenlik amirleri Murat T.'ye bildirdi.

 

GÜVENLİK AMİRİ SİTE YÖNETİMİNE BİLDİRDİ

 

Murat T. ise çalışma arkadaşlarının maruz kaldığı tacizi önce site yönetimine ardından da Boğaziçi Yönetim A.Ş. yetkililerine aktardı. Şikayet üzerine bir araya gelen Site Yönetim Müdürü Serkan G., Boğaziçi Yönetim A.Ş.'de Bölge Sorumlusu Ekrem A. ve Denetleme Sorumlusu Hayati O.; taciz mağduru kadınlarla tek tek görüşme sağladı.

 

TACİZE UĞRAYANLAR İŞTEN ATILDILAR

 

Görüşmelerin ardından şüpheli M.E., hakkında soruşturma dahi açılmadan istifa ederken, güvenlik amiri Murat T. ve Ü.D. ise işten çıkarıldı. Taciz mağduru kadın skandal üzerine soluğu savcılıkta aldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılığa verdiği ifadede taciz anlarını anlatan Ü.D. "Gece vardiyasındaydım. M.E. güvenlik kulübesine geldi. Masaj bahanesiyle elleriyle dokunmaya başladı. Bunun üzerine ayağa kalktım, o da iyice yanıma yanaşıp saçlarımı koklamaya çalıştı. Olayın şoku ile kendimi dışarı atmaya çalıştım, günlerce kendime gelemedim, hiç kimseye bir şey söyleyemedim. M.E.'ten sürekli kaçmaya başladım" dedi.

 

OLAY ÖRTBAS EDİLDİ

 

Olayın ardından site yönetimine şikayette bulunduğunu belirten Ü.D., savcılığa verdiği ifadesinde "Site Yönetim Müdürü Serkan G., Boğaziçi Yönetim A.Ş.'de Bölge Sorumlusu Ekrem A. ve Denetleme Sorumlusu Hayati O.'yla konuştuk. Bana 'Tamam M.E. istifa etti, zaten sizinle de şakalaşmış' diyerek taciz olayını kapattılar. Bunun üzerine kamera kayıtlarını isteyince 'kamera kaydı yok, biz yedeğini almadık silinmiş' cevabını aldım. Güvenlik amirim bu olayın üzerine gittiği için işine son verdiler. Bizi de işimizle tehdit ettiler" dediği öğrenildi.

Çalışma arkadaşlarının uğradığı taciz skandalının ardından işten çıkarılan güvenlik amiri Murat T. de soruşturma kapsamında ifade verdi. Murat T. ifadesinde ", Boğaziçi Yönetim A.Ş.'de Bölge Sorumlusu Ekrem A., Denetleme Sorumlusu Hayati O. ve Site Müdürü Serkan G. şikayetten sonra beni yönetime çağırdı. Taciz olayını anlattım. Kamera görüntülerini izlemek istediler. Site müdürü Serkan G. görüntüleri açtı. Şüpheli M.E. resmen iş yerinde tacizde bulunuyordu. Site müdürüne olayla ilgili görüntüleri yedeklemesini söyledim. Daha sonra ben çıktım" dediği ortaya çıktı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.