İBB’den 'Hamidiye Su' açıklaması

İBB’den 'Hamidiye Su' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığına ilişkin haberlere yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapılan açıklamada, Hamidiye'nin, bakanlık onaylı kaynak su sattığına dikkat çekildi. Firmadan su alımına dair sözleşme süresinin, 01.07.2021 tarihinde sona erdiği de bildirilen açıklamada, "HAMİDİYE AŞ, bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır" denildi

İddialara yanıt veren İBB, "Hamidiye, kamuoyunda bahsi geçen ve izni bulunan firmadan 12 ay kaynak suyu tedariki yapmıştır. Bu süre zarfında uygun üretim yapılıp yapılmadığı Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’nce periyodik olarak denetlemiştir" açıklamasında bulundu.

Son günlerde basında ve sosyal medyada, “Kemer Su İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.” ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki HAMİDİYE AŞ arasındaki iş ilişkisine dair yanlış haberler ve yorumların yer aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'UYGUN ÜRETİM YAPILIP YAPILMADIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI’NCA KONTROL EDİLMİŞTİR'

 

"HAMİDİYE AŞ, 01.07.2020- 01.07.2021 tarihleri arasında talepleri karşılamak için söz konusu firmadan fason kaynak suyu tedariki yapmıştır. Firma, yönetmelik gereği su üretimi yapmadan önce, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Kaynak Suyu Üretim İzni”ni almıştır.

Uygun üretim yapılıp yapılmadığı, 3 ayda bir İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nce; yılda bir kez de Sağlık Bakanlığı’nca kontrol edilmiştir. Uygunluk raporları alınmıştır. Sözleşme süresince teftişler, 25/06/2021 tarihine kadar eksiksiz yapılmıştır. Firmadan su alımına dair sözleşme süresi, 01.07.2021 tarihinde bitmiştir. HAMİDİYE AŞ, bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır."

 

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN: DÜZENLİ OLARAK DENETLENMİŞTİR

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise konuyla ilgili olarak, “Hamidiye Su'nun tüm kaynakları düzenli olarak analiz edilmektedir. Bazı basın organlarında yazılanın aksine, bir yıl süreyle su tedariği yapılan Kemer Su İşletmeleri Ltd. Şti. de hem Valilik hem de Sağlık Bakanlığı tarafından tescillidir ve düzenli olarak denetlenmiştir” açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.