İBB'den uyarı: Eksik gramajı ürünlere dikkat!

İBB'den uyarı: Eksik gramajı ürünlere dikkat!

İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, kent genelinde yaptıkları denetimlerde darası alınmadan satışa sunulan paketli ürünler ile sabit gramajlı paketli ürünlerde aldatıcı uygulamalar yapıldığını belirterek, tüketicileri uyardı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, kent genelinde yaptıkları denetimlerde darası alınmadan satışa sunulan paketli ürünler ile sabit gramajlı paketli ürünlerde aldatıcı uygulamalar yapıldığını belirterek, tüketicileri uyardı.

Ulusoy, tüketicileri, dara almadan satış yapmakta ısrarcı olan işletmeleri alo 153 hattı üzerinden Tüketici Hakları Zabıta Amirliğine bildirmelerini istedi. 

AMBALAJ ALDATMACASINA DİKKAT!

 

Darası alınmadan hiçbir ürününün satışının yapılamayacağını belirten Ulusoy, şunları kaydetti: 

“Haklarını bilmeyen birçok tüketici farkında olmadan aldığı ürüne fazla para ödüyor. Bu konuda tüketicileri özellikle uyarmak istiyorum, satın aldıkları ürünlerin darasının alınmasını talep etsinler, dara almadan satış yapmakta ısrarcı olan işletmeleri ise alo 153 hattı üzerinden Tüketici Hakları Zabıta Amirliğine bildirsinler. Tüketicileri farkında olmadan mağdur eden bir başka yöntem de sabit gramajlı olarak satışa sunulan paketli bazı ürünler. Bu ürünlerin zaman içerisinde doğal olarak fire veriyor. Tüketiciler bu ürünlerden üzerinde yazan gramajda satın aldığını zannediyor, oysaki ürün çeşitli sebeplerle fire vermiş. Fire vermesi doğal ancak tüketicinin eksik gramajlı ürün satın alması doğal değil.

'TÜKETİCİLER DİKKAT ETSİN'

 

Eksik gramajlı ürünler tüketicilerin hak kaybına ve mağdur olmasına yol açıyor. Örnekleyecek olursak, 250 gram paketler halinde satışa sunulan sarımsak, zaman içerisinde 160 gramlara kadar düşebiliyor. Tüketiciler 250 gram sarımsak aldığını zannediyor. Bu konuda yapılan bilgilendirme ve denetimlerin etkili olduğunu gördük. Ulusal bir market zinciri, denetimler sonucunda tüm şubelerinde daha önce gramajı üzerinde yazılı paket olarak satışa sunduğu sarımsağı yöntem değiştirerek kasada tartarak satmaya başladı. Denetimler arttıkça şikâyetlerin görünür oranda azaldığını saptıyoruz.”

Bir yılda 29 bin 531 denetim 

İBB, başta fiyat etiketi ve tarife denetimleri olmak üzere tüketicilerin uzman personellerle yüz yüze bilgilendirilmesi, ilgili yerlere yönlendirilmesi gibi birçok alanda tüketicilere hizmet veriyor. (Ajans Bizim)

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.