İBB'nin sattığı teröristin kitabını mahkeme yasakladı

İBB'nin sattığı teröristin kitabını mahkeme yasakladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Kitapçısı’nın PKK'lı terörist Sakine Cansız'ın kitabını satması tepkiyle karşılandı. 2016'da söz konusu kitabın satışı ve dağıtımının mahkeme kararıyla yasaklandığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Sakine Cansız isimli teröristin kitaplarının İBB'nin iştiraklerinden biri olan İstanbul Kitap'ta satılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ARTIK SATILMIYOR

İmamoğlu, "Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. Başka kitapçılarda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları. Diğer kitapla ilgili olarak, 5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik" ifadelerini kullandı.

 
Sakine Cansız'ın bu kitabı, 27 Haziran 2016'da Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından satışı ve dağıtımı yasaklandı. CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB ise, 23 Aralık 2019 tarihinde bu kitabı istanbulkitapcisi.com'da satışa çıkardı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum