İBB'nin Selahattin Demirtaş aşkı! Kitaplarını satmaya başladı

İBB'nin Selahattin Demirtaş aşkı! Kitaplarını satmaya başladı

İBB Kültür A.Ş bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da Terör suçlarından hapis cezası bulunan ve birçok masum vatandaşın ölümünden sorumlu Selahattin Demirtaş’ın kitapları satılmaya başlandı.

Göreve geldikten sonra yaptığı bir konuşmada Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini ve özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir adım daha geldi.

İBB Kültür A.Ş bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da Demirtaş’ın kitapları satılmaya başlandı.

Temmuz ayında HDP'nin Taksim'deki İl Başkanlığını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “İmkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama ziyaretlerle ilgili kurallar var. Umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum” cevabını vermişti.

 

HEP BİRLİKTE TİYATROSUNU İZLEDİLER

 

İmaoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ise geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş’ın Devran kitabındaki öykülerine yer verilen okuma tiyatrosunu Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile birlikte izledi.

 

demirtas-siyasetcafe-tiyatro.jpg

demirtas-siyasetcafe-tiyatro1.jpg

 

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

 

Cezaevinde kitap yazarak vakit geçiren HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Seher ve Devran adlı kitapları, İBB Kültür A.Ş bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da satışa sunuldu.

Bu durum, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

 

ibb-demirtas-siyasetcaf4747.pngibb-demirtas-siyasetcaf474747.pngibb-demirtas-siyasetcafe.pngibb-demirtas-siyasetcafe7.png

 

BARIŞ ÖDÜLÜ VERDİLER

 

Kamuoyunda tepki toplayan bu buluşmanın ardından Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) Taksim Hill Otel’de düzenlenen etkinliğine de Selahattin Demirtaş rüzgarı damgasını vurdu.

 

demirtas-siyasetcafe1.jpg

 

Tiyatroyu izleyen CHP'li ve HDP'li isimlerin büyük bölümünün katıldığı ödül töreninde bir başka tiyatro sahneye konuldu ve SODEV tarafından 2001 yılından beri düzenli olarak verilen “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” Selahattin Demirtaş’a verildi. Ödülü Selahattin Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş aldı.

Törende konuşan SODEV Ertan Aksoy, Demirtaş’ın uluslararası hukuk kuralları ve AİHM kararları hiçe sayılarak tutuklu kaldığını aktararak, “Uğur Mumcu’nun da dediği gibi insanlar sadece yaptıklarından değil, yapamadıklarından da sorumludur. Ülkemizde demokrasinin egemenliği için bedel ödeyen, seçim zamanı ‘bağrınıza taş basın yine de sandığa gidin’ diyen bir insandır, Demirtaş. 3 yılı aşkın bir süredir yasal dayanağı olmadan cezaevinde tutuluyor.

 

demirtas-siyasetcafe15.jpg

 

Buna rağmen, 2019’daki demokrasi, barış ve dayanışma açısından bireysel çabaları nedeniyle, kendisini ödüle layık gördük” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEPKİ GELDİ

 

Terör suçlarından hapis cezası bulunan ve birçok masum vatandaşın ölümünden sorumlu Selahattin Demirtaş'a "Barış" ödülü verilmesi kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba sosyal medya hesabında paylaştığı mesaj ile SODEV'i kınadı.

 

Akbaba açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

"Binlerce ocağa ateş düşürmüş, anaları oğulsuz, evlatları babasız, eşleri gözüyaşlı bırakmış, Türk ordusuna aralıksız 40 yıldır kurşun sıkmış bir terör örgütünün siyasi destekçisine ve sözcüsüne “İnsan hakları ve barış ödülü” vermişler. Barış elçisine bak sen hele."

 

demirtas-siyasetcafe55.jpg

 

 

 Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'terör örgütü yöneticiliği', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'halkı kanunlara uymamaya tahrik', 'suç işlemeye tahrik', 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından yargılanıyor.


 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum