İbrahim Kalın'dan 'Teröristbaşı Öcalan ile görüşüldü' iddiasına yanıt!

İbrahim Kalın'dan 'Teröristbaşı Öcalan ile görüşüldü' iddiasına yanıt!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a heyet gönderildiği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, HDP aday çıkarmayarak 6'lı koalisyona destek verme kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek olan HDP'ye, PKK'dan da destek geldi. Bu gelişmeler halkın tepkisini çekerken, dün ortaya iktidarın terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmesi için İmralı'ya bir heyet gönderdiği iddiası atıldı.

Bu iddia PKK'ya yakın yayın organlarından yayılırken, terör suçlarından tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, iddiayı geniş kitlelere yayma görevini üstlendi. Yaşananların ardından gözler Cumhurbaşkanlığı'na çevrilmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçim öncesi maksatlı bir iftiranın ortaya atıldığını söyledi ve iddiaları kesin bir dille yalanladı.

 

KALIN: KESİNLİKLE YALAN

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a heyet gönderilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 

'İmralı ile görüşme oldu' iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır.

 

NE OLMUŞTU?


Terör örgütü PKK'ya yakın gazetecilerden Amed Dicle, "AK Parti ile Sayın Abdullah Öcalan arasında görüşme oldu ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı, disiplin cezası verildi. Dolaylı olarak Kandil'le de temaslar denendi." ifadeleri ile bir iddia ortaya attı.

İddiayı büyütme görevi terörden tutuklu Selahattin Demirtaş'a düştü. Demirtaş, tweet atarak gündem oluşturmaya çalıştı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama ile Amed Dicle'nin haberinin yalan olduğu ortaya çıktı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.