İbret verici anket! 'Ülkeniz için savaşır mısınız?' sorusuna verilen cevaplar kan dondurdu!

İbret verici anket! 'Ülkeniz için savaşır mısınız?' sorusuna verilen cevaplar kan dondurdu!

Optimar Araştırma Şirketi’nin yaptığı anketin sonuçları büyük bir şaşkınlık yarattı.  Vatandaşa ‘Olası bir savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?’ sorusu yöneltildi. İşte anketin sonuçları ve ayrıntılar;

Gazeteci – Yazar Ersoy Dede, bugünkü köşe yazısında Optimar Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını okuyucularıyla paylaştı ve değerlendirmelerde bulundu.

Optimar Araştırma Şirketi vatandaşlara "Olası bir savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusunu yöneltti. Araştırmanın sonuçlarını hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarlarından Ersoy Dede bugün ki köşesinden paylaştı.

Araştırma sonuçlarına göre vatandaşın yüzde 31’i kesinlikle savaşırım derken yüzde 33’ü biraz daha çekimser bir tonla ‘savaşırım’ dedi. Bu sonuçlara göre vatandaşların 64’ü ülke için savaşacağını ifade etmiş oldu.

Peki ülke için savaşmayı göze al(a)mayan bu yüzde 36 kimler...?

KİMLER BU YÜZDE 36?

Optimar Araştırma Şirketi’nden alınan verilere göre; yüzde 64 ülkesi için savaşacağını dile getirirken yüzde 36’nın ise savaşmayacağı anlaşılıyor. Ülke için savaşmayanların oranının bu kadar yüksek olması ise hayretlere düşürdü.

AK PARTİ YÜZDE 80, MHP YÜZDE 88

“Ülkem savaşa girerse ben de savaşırım” diyenlerin sayısı MHP’ye oy verenler arasında yüzde 88, AK Parti’ye oy verenler arasında ise yüzde 80 oranında.

ANKET ŞİRKETİ SAHİBİ DAŞDEMİR: SONUÇLAR NORMAL

Ersoy Dede sonuçları kendisi için hayal kırıklığı olarak yorumlarken Optimar Araştırma Şirketi’nin sahibi Hilmi Daşdemir sonuçların normal olduğu belirten şu tweetleri paylaştı;

"Ağustos ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmamızdaki “savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?” sonucunu Ersoy Dede köşesine taşımış ve oranları düşük bulmuş, %10 hain kontenjanını düşündüğümüz zaman “savaşmam” diyen % 16 oranı da çok yüksek sayılmaz. Elbette % 100 çıkmasını bekleriz. Ancak, PKK için dağa çıkanlar da FETÖ adına asker, polis, adalet kurumlarına yerleşen okullarda çocuklarımızı devşiren kanı bozukların da aramızdan çıkarıldığını unutmamak gerek. Türk Milleti kritik cevabını 15 Temmuz ‘da olduğu gibi o an gelince verir."

siyasetcafe.com

tsk-006.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.