İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken adım! Altındağ'daki 'Küçük Halep' boşaltılıyor

İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken adım! Altındağ'daki 'Küçük Halep' boşaltılıyor

Emirhan Yalçın’ın öldürüldüğü Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Önder Mahallesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Önder Mahallesi’nde Suriyeliler, kent mobilyasına zarar verdikleri için kendilerini uyaran Emirhan Yalçın’ı bıçaklayarak öldürmüş, arkadaşlarını ise yaralamıştı.

Olayın duyulmasının ardından mahalleli, Suriyelilere karşı gösteriler yapmış, Suriyelilere ait işyeri ve araçları tahrip etmişti. Olayın ertesi günü Ankara’nın farklı yerlerinden gelenlerin de katılımıyla büyüyen olaylar sonucunda bazı işyerleri de ateşe verilmişti.

Bu yaşanan olay sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın göç politikalarında da bazı değişiklikler meydana gelirken olayların yaşandığı Altındağ’ın Önder ve Battalgazi Mahallesi özelinde çok daha somut bir adım atıldı.

 

1 HAFTA SÜRE TANINDI

 

Altındağ Belediyesi bu 2 mahallede bulunan imarsız ve ruhsatsız binalar için yıkım kararı çıkartarak bu binalardaki kiracı ve hak sahiplerine binaların boşaltılması için 1 hafta süre tanıdı.

Bu 2 mahallenin ortak özelliği ise tamamen Suriyelilerin yaşadığı gettolara dönüşmüş hale gelmiş olmaları ve bahsi geçen imarsız ve ruhsatsız binaların tamamında Suriyelilerin oturuyor olması.

 

BÖLGEDEN BOŞALTILACAKLAR

 

Bu yıkım kararı ile birlikte Suriyelilerin bölgeyi boşaltmaları amaçlanırken Altındağ Belediyesi yetkilileri, binaların yıkımına ilişkin girişimin kendilerine ait olmadığını, bu konuda İçişleri Bakanlığı’ndan gelen talimatla hareket ettikleri bilgisini verdi. Yapılan tebligatların ardından iki mahalledeki bazı binaların yıkımı da gerçekleştirildi. Yıkımın önümüzdeki günlerde de süreceği, Suriyeli göçmenlerin “Küçük Halep” olarak adlandırdıkları bölgeden çıkmaya başladıkları da öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki Suriyeliler’in ikâmet kaydının bulunduğu illere gönderilmesini ve yeni göçmenlerin başkente kabul edilmemesi yönünde de karar almıştı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.