İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesi ile marketlerde sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesi ile marketlerde sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı'nın market tedbirleri başlığı ile 81 il Valiliğine gönderdiği yeni genelgesi ile marketlerde sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı tam kapanma döneminde market tedbirleri başlığı ile yeni bir genelge yayınladı ve genelge 81 il Valiliğine gönderildi.

Bakanlık tarafından yayınlanan genelge sonrasında marketlerde sigara satışı ile ilgili sosyal medyada bazı iddialar gündeme geldi.

Peki yeni genelge ile birlikte marketlerde sigara satışı yasaklandı mı? BİM, şok, A101, Migros, CarrefourSA gibi zincir marketler sigara satamayacak mı?

 

SATIŞ DEVAM EDİYOR

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede sigara ile ilgili herhangi bir madde bulunmuyor. Yani marketlerde sigara satışı devam ediyor.

 

MARKET TEDBİRLERİ GENELGESİ NELERİ KAPSIYOR?

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan market tedbirleri genelgesi marketlerde temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışını yasaklıyor. Bakanlık tarafından daha önce getirilen alkollü içeceklerin satışı dışında markette satışı yasak olan ürünler şöyle; (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.