İdam geliyor

İdam geliyor

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas’ta katıldığı şehit cenazesi töreninde çok sert açıklamalarda bulundu ve idamın geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar;

Tayyip Erdoğan, Hakkari’de PKK terör örgütünün hain saldırısı sonrasında şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Karakaya’nın Sivas’taki cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde konuşan Erdoğan, idam için atılacak adımın yakın olduğunu söyledi.

Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şehitlerimize Allah'ta rahmet diliyoruz. Bölücü terör örgütünün peşini bırakmayacağız. Mücadelemiz son terörist kalıncaya kadar devam edecek" dedi.

İdam beklentileri için de konuşan Erdoğan, "Parlamentodan geçtiği anda onaylarım. Bunun için de atacağımız adımlar yakındır” ifadelerini kullandı.

İşte törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. Yerleri belli. Peygamberimize komşu. Böyle yüce bir makama uğurluyoruz. Ancak burada bir gerçeği sizlerin şahsında tüm milletimize dünyaya duyurmak istiyorum o da şudur bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu, işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katilleri olarak bir kez daha görmüş oluyoruz. Bunların inine girdik girmeye devam ediyoruz devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok.

İDAM İÇİN ATACAĞIMIZ ADIMLAR YAKIN

Son yıllarda haftalarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Bunlarla mücadelemiz son terörist kalıncaya dek devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye bizi parçalamaya kimsenin hakkı yok. Biriler bu bölücü terör örgütüne yol veriyorsa da biz bunların peşini bırakmayacağız. İdam konusundaki hassasiyemizi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz ve biz biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumdadırlar. Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır. Hans ne der George ne der buna bakmayız. Allah ne der buna bakarız. 15 Temmuz'da FETÖ ile de bir mücadele verdik. Hala veriyoruz ve vereceğiz.

erdogan-sehit-cenazesine-katildi-siyasetcafe.jpgerdogan-sehit-cenazesine-katildi-siyasetcafe1.jpg

siyasetcafe.com

saldiri-012.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.