İdlib’de ateşkes kararı sonrası Bayraktar’dan SİHA mesajı

İdlib’de ateşkes kararı sonrası Bayraktar’dan SİHA mesajı

Erdoğan ile Putin arasındaki zirveden ateşkes kararının çıkmasının ardından Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen zirvede ateşkes kararı çıktı.

Zirvede varılan mutabakata göre, İdlib'de ateşkes gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Erdoğan ile Putin arasındaki zirveden ateşkes kararının çıkmasının ardından Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından, Bahar Kalkanı Harekatı'nda büyük başarılara imza atan SİHA'larla ilgili yaptığı paylaşımda, "Görev verildiğinde her daim hazırız... 05.03.2020 21:45 #MilliTeknolojiHamlesi" ifadelerini kullandı. Bayraktar'ın bu paylaşımı kısa sürede 25 binin üzerinde beğeni aldı.

 

SİHA'LARIN BAŞARISI DİKKAT ÇEKTİ

 

Türkiye, Rusya ve İran destekli Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 34 askerimizin şehit olmasının ardından Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattı.

Harekat kapsamında çok sayıda hedef ve rejim unsuru etkisiz hale getirilirken, SİHA'ların sahadaki başarısı dikkat çekti.

Rejim askerlerini taşıyan konvoyların yanı sıra çok sayıda Rus yapımı hava savunma sistemi SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi. Öyle ki, SİHA'ların başarısı dünya basınında da gündem oldu.

 

ÖVGÜYLE SÖZ ETTİLER

 

İngiliz The Guardian gazetesi, France 24 ve BBC başta olmak üzere birçok yabancı basın yayın organı, SİHA'lardan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Türk İHA ve SİHA'ların büyük başarısıyla ilgili yabancı politikacılardan da çarpıcı yorumlar geldi.

Portekizli siyaset bilimci ve Amerikan Hudson Enstitüsü Araştırmacısı Bruno Maçaes, Türkiye'nin Suriye'deki büyük askeri başarısından övgüyle söz etti.

Bruno Maçaes, sosyal medya hesabından "Türkiye, nasıl silahlı drone süper gücü haline geldi?" diye sordu ve droneları üreten Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar için ''Ortadoğu'nun kaderini değiştiren adam'' nitelemesinde bulundu.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.