İdlib'den son dakika! TSK destekli operasyon başladı

İdlib'den son dakika! TSK destekli operasyon başladı

Suriye'nin İdlib kentinde TSK destekli operasyonu başladı. İşte operasyonla ilgili tüm ayrıntılar;

İdlib'den son dakika haberleri peş peşe geliyor. Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed Rejimi'nin saldırıları hız kazandı. Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmelerde istenilen noktaya varılamadığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklandı.

Çavuşoğlu, "Belki liderler görüşebilir" ifadelerini kullandıktan kısa bir süre sonra İran, Rusya ve Türkiye'nin mart ayında liderler düzeyinde bir görüşme gerçekleştireceği bilgisi Reuters tarafından duyuruldu.

 

TÜRKİYE HAREKATA BAŞLANDI

 

Ancak Esed Rejimi saldırılarının şiddetini artırdığı için Türkiye hazırlıklarını tamamladı ve SMO destekli harekata başlandı.

TSK zırhlı ve komando unsurları İdlib'in güneydoğusundaki Nayrab'tan Serakib'e doğru ilerlemeye başladı.

 

idlib-siyaetcafe777.jpg

 

KÖYDE ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak İdlib'in güneyinde ilerleyen Beşşar Esed rejimi güçlerine karşı operasyon başlatan ılımlı askeri muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Muhalifler, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için başlattıkları operasyonda, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi.

Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personel taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

 

idlib-siyaetcafe474747.png

 

Neyrab, 3 Şubat'ta rejim güçlerinin eline geçmişti.

Serakib ilçesi, Şam ile Halep'i birbirine bağlayan M5 karayolu ile İdlib-Lazkiye-Halep bağlantısını sağlayan M4 karayolunun birleştiği stratejik bir noktada yer alıyor.

Dün gece saatlerinde Esed için kritik öneme sahip olan Hama'daki üsler yoğun füze saldırısı ile vuruldu. Saldırıyı Rejim ve muhalif kaynaklar paylaşarak doğruladı. 

Birlikler bir yandan da rejimin ilerlemesini engellemek için Çok Namlulu Roket (ÇNR) ve fırtına obüsleriyle peş peşe atış yapıyor.

 

idlib-siyaetcafe-001.jpg

 

Suriye'de rejim askerlerinin ilerleyişini engellemek için sabah saatlerinde TSK cephelere tanklarla intikale başladı. TSK, İdlib’de rejimin sivillere yönelik saldırıları ve ilerleyişini engellemek için ÇNR ve fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yapıyor. Rejim uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.