İdlib'ten kaçanlar akın akın Türkiye sınırına geliyor!

İdlib'ten kaçanlar akın akın Türkiye sınırına geliyor!

Suriye rejiminin destekçileri ile ele geçirmek için saldırılar düzenlediği İdlib’den sivillerin kaçışı devam ediyor.

Bombardımandan kaçan binlerce sivil, Türkiye sınırının yanı sıra TSK’nın sınır ötesi harekatları ile terörden arındırılan Afrin ve Azez bölgesine göç ediyor. DHA Gaziantep Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, İdlib’de Rejim’in saldırılarından kaçan Suriyelilerin güvenli bölgelere geçişini Basuta bölgesinden aktardı.

 

 

Suriye'nin İdlib kentinde sivillerin yaşadığı bölgelere rejimin saldırıları sürüyor. Saldırılar nedeniyle özellikle İdlib kırsalındaki yerleşim alanlarından başlayan zorunlu göç bugün de devam etti. Rejimin havadan ve karadan saldırıları sonucu evlerini terk eden binlerce kişi, yanlarına alabildikleri eşyaları yükledikleri araçlarıyla güvenli bölgelere ulaşmak üzere yola çıktı.

goc.JPG

Daha önce Türkiye sınırına yakın noktalara giden siviller, son zamanlarda ise daha güvenli gördükleri Afrin ve Azez’i tercih etti. Kamyon, kamyonet, minibüs ve otomobillerle yola çıkan Suriyeliler, kilometrelerce uzunluğundaki konvoy ile İdlib’den uzaklaşmaya çalıştı.

 

goc-dalgasi.JPG

 

İdlib ile Afrin arasındaki Basuta bölgesinde de binlerce aracın oluşturduğu kilometrelerce uzunluğundaki konvoyun sorunsuz şekilde güvenli alanlara ulaşması için Suriye Milli Ordusu askerleri de önlem aldı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.