İdris Naim Şahin en sonunda partisini buldu

İdris Naim Şahin en sonunda partisini buldu

AKP’nin eski İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin önce CHP ardından da İYİ Partiden aday olmak istemiş ancak veto yiyince de boş durmadı. Şahin sonunda bir partiden belediye başkan adayı oldu. İşte o parti…

17-25 Aralık operasyonları sonrasında istifa eden AKP’nin eski İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin önce CHP ardından da İYİ Partiden aday olmak istemiş ancak tepkiler üzerine İYİ Parti adaylığı iptal edikten sonra da boş durmadı. Şahin sonunda bir partiden belediye başkan adayı oldu. İşte o parti…

Saadet Partisi'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin oldu.

İdris Naim Şahin'in adaylığını onaylayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun imzasının olduğu belge paylaşıldı.  Şahin'in Ordu'daki adaylığı tartışmalara neden olmuş, Şahin önce CHP'den daha sonra da İYİ Parti'den veto yemişti.

İDRİS NAİM ŞAHİN ADAYLIĞI CHP İYİ PARTİ ARASINDA KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Bir süredir CHP-İYİ Parti ittifakının Ordu’da İdris Naim Şahin ismi üzerinde anlaşma sağlayarak ortak aday göstereceği iddiaları vardı. AKP’nin eski İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında AKP’den istifa etmişti. FETÖ’yü destekleyen demeçler veren, AKP’den İçişleri Bakanı olduğu dönemde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklayan, 29 Ekim’de birinci Meclis’e ve Anıtkabir’e yürümek isteyenlerin tazyikli su ile müdahale edilmesini yöneten İdris Naim Şahin’in İYİ Parti’den Ordu Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları tartışmalara neden olmuştu.

CHP KABUL ETMEDİ

İdris Naim Şahin’in adaylığı ile ilgili ilk olarak, “CHP’nin Ordu’da aday göstermemesi” talebinde bulunulmuştu. Ancak CHP, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’i başkan adayı göstererek İdris Naim Şahin’i veto etti.

İYİ PARTİDEN TEPKİLER ÜZERİNE ADAYLIĞI GERİ ÇEKİLDİ

İYİ Parti’den aday olacağı iddiaları devam eden İdris Naim Şahin’e, İYİ Parti’nin içinden de tepkiler geldi. Şahin’in adaylık iddialarının devam etmesi üzerine, FETÖ’nün kumpaslarına uğramış olan, Kozmik Oda aramasında bilirkişi olarak görev yapan Umut Barış Erdoğan, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti’den istifa etti.

Tüm bu gelişmeler üzerine, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu yaptığı açıklamada, “Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı” diyerek kapıları kapattı.

EN SONUNDA SAADET’E KAVUŞTU

CHP ve İYİ Parti'den veto yiyen FETÖ övücüsü İdris Naim Şahin bu kez Saadet Partisi ile görüşmelere başlamıştı. Görüşmeler olumlu sonuç ile Şahin SP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İşte Şahin'in SP Ordu adaylığının onaylandığını gösteren belge:

naim-sahin-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.