İflas eden tatil.com'un ismi rekor fiyata satışa çıktı

İflas eden tatil.com'un ismi rekor fiyata satışa çıktı

Tur, tatil ve otel rezervasyon şirketi tatil.com sitesinin domain adresi rekor fiyata satışa çıkartıldı.

Koronavirüs salgınının turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkisinden zarar gören şirketlerden sonuncusu tur, tatil ve otel rezervasyon şirketi tatil.com oldu. Sitenin domain adresi de rekor fiyata satışa çıktı.

Özaltun Otelciliğin sahibi de olan Metin Altun’un Yönetim Kurulu Başkanı, kardeşi Uğur Altun’un Genel Müdür olarak görev yaptığı tatil.com’un (Metglobal) işleri pandemi döneminde bozulmaya başlayınca işgücü ihtiyacını ortadan kaldırmak gerekçesiyle çalışanlarını işten çıkardı ve çalışanı kalmadı.

İflasın ayak seslerinin duyulmaya başladığı dönemde tatil.com adresli web sitesi açık ve gerek otel, gerek tatil gerekse tur satışlarına devam eden ancak Ocak ayında tatil.com’un web sitesinde 600 binin üzerinde anlaşmalı otelleri olduğu belirtilmesine rağmen hiçbir otel satışı ve rezervasyonu yapılmıyordu.

Otel rezervasyon ve satışlarının yanında yurt içi ve yurt dışı turlar menüsünde de hiç bir destinasyon bulunmuyor ve sadece genel bigilendirmeler yapılıyordu. Tatil.com’un müşteri hizmetleri numaralarından ise hiç bir şekilde cevap alınamazken müşteri mağduriyetlerinin şikayet sitelerinde tavan yaptığı tatil.com pandemi süresince borçları sebebiyle iş ortağı olduğu bütün otellerle anlaşmalarını bitirmek zorunda kalmış, anlaşması biten otelleri ise anlaşma devam ediyormuş gibi satmaya devam ettiği için binlerce müşteri otele giriş günlerinde kapıda kalarak mağdur olmuştu.

İflas bayrağını çeken şirketin domain alan adı tatil.com 29 milyon 411 bin lira rekor fiyatla satışa çıkarken yeni alıcısını bekliyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.