Iguana Tokyo’dan çifte teaser!

Iguana Tokyo’dan çifte teaser!

Kaan Müjdeci’nin yeni filmi ‘Iguana Tokyo’nun aynı anda iki teaser’ı yayınlandı! Tokyo’da yaşayan bir ailenin etrafında geçen film; ailenin, sanal gerçeklik oyunu olan M²’ye bağlanıp oynamaya başlamasıyla birlikte değişimini konu alıyor.

‘Iguana Tokyo’; ilk filmi ‘Sivas’ ile birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Kaan Müjdeci’nin ikinci uzun metraj film projesi. Kaan Müjdeci, çekimlerinin büyük bir bölümü Tokyo’da gerçekleşen ‘Iguana Tokyo’yu ‘Iguana Tokyo Prologue’ adlı bir sanat eserine dönüştürmüş, bu eseri Tokyo Arts and Space Hongo’daki ‘Compiling Behaviors, Digesting Actions’ başlıklı sergide sanatseverlerle buluşmuştu. Müjdeci’nin sarmal sinema örneği olan ‘Iguano Tokyo Epilog’ adlı eseri ise, İstanbul’da büyük bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak.

 

69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye - Cannes L’Atelier’e seçilen toplam 15 proje arasında yer alan ‘Iguana Tokyo’, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’dan 1 milyon TL. destek fonu almaya hak kazanmıştı. Japonya’da 1974’ten bu yana Kültür Bakanlığı UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan Bunka-cho film fonundan da destek alan film, 76. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında yer alan Venice Gap Financing Market’a katılmıştı.

 

Gelecek vaat eden yapımcı ve yönetmenlerin, sektör profesyonelleriyle bir araya gelmeleri ve projelerini tamamlamaları için gerekli görüşmeleri yapabilmeleri sağlayan market’ta ‘Iguana Tokyo’, en çok görüşme talep edilen film olmuştu.

 

Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı olan, başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Ertan Saban ve Deniz Ülkü’nün paylaştığı ‘Iguana Tokyo’da Akira Mori de rol alıyor. Kurgusu, ‘Sarayın Gözdesi’ filmiyle ‘En İyi Film Kurgusu Oscar’ı ödülüne aday gösterilen Yorgos Mavropsaridis tarafından yapılan filmin görüntü yönetmenliğini ise ‘Altın Ayı’ ödülü sahibi ‘Beden ve Ruh’ filminin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş olan Máté Herbai üstleniyor.

 

Müziğini Kazuya Nagaya ve Soundwalk’un yaptığı filmin, sanat yönetmenliğini Meral Efe Yurtseven ve Emre Yurtseven, dijital sanat yönetmenliğini ise Ali Demirel üstleniyor. Çekimleri Tokyo ve İstanbul’da gerçekleştirilen filmin dili ise Japonca ve Türkçe.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.