İhanet itirafı olay olan Ali Babacan’a direkt soruldu: İki yüzlü müsünüz?

İhanet itirafı olay olan Ali Babacan’a direkt soruldu: İki yüzlü müsünüz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan için imza verip Abdullah Gül'e çalışan ve bunu itiraf eden Ali Babacan'a katıldığı programda 'iki yüzlü müsünüz?' diye soruldu...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk Özel programında hem kendi hakkındaki iddialar hem de siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, Buket Aydın'ın programın girişinde Abdullah Gül'ün adaylığına destek verme süreciyle ilgili sorduğu soruya da yanıt verdi.

 
"SİZE İKİ YÜZLÜ İFADESİ KULLANIYORLAR"

 

Aydın, Babacan'a "Siz Abdullah Gül ile görüşmeler yaparken bir taraftan da Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verdiniz. Bu gündeme geldi. Ve buradan yola çıkarak size "İki yüzlü" ifadesini kullanıyorlar Twitter'da çokça. Bunu biraz açar mıyız?" diye sordu.

 

"3 TANE KRONOLOJİK YALAN VAR"

 

Babacan ise hakkında ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu belirterek, "Tam 18 Nisan tarihinde sayın Erdoğan seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını ilan etmiştir, sonra Meclis karar almıştır. Tam o günlerde Cumhurbaşkanı'nın bağımsız olması benim birinci tercihimdi. Bağımsız adayın diğer partiler tarafından desteklenmesi Türkiye için doğru modeldi. Benim destek verdiğim model, tarafsız Cumhurbaşkanı modeliydi. Yine Ak Parti'nin başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insan. Dolayısıyla benim birinci tercihim gerçekleşmeyince, ikinci tercihim olan sayın Erdoğan kazandı. Birinci tercihim olmadığı için ikinci tercihime destek vermiş oldum. Propaganda aygıtı yalan söylüyorlar. Erdoğan'ın adaylığı 3 Mayıs'ta. Gül'ün adaylığı kesinlikle olmadıktan sonra ben Erdoğan'ın adaylığı desteklemiş oldum" şeklinde konuştu.

 

MUHARREM İNCE ÖRNEĞİ VERDİ

 

Ali Babacan, kendi hakkındaki iddialarla ilgili CHP'den ayrılarak parti kuran Muharrem İnce ile ilgili de örnek verdi. Babacan, "Muharrem İnce de kendi partisini kurdu. Parti çalışmaları yaparken, CHP'nin üyesiydi. Bu tarz iddialar yanlış" dedi.

 

a-024.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.