İHH'ya örgüt soruşturması

İHH'ya örgüt soruşturması

Soruşturma kapsamında telefonları dinlenen 2 bin 280 kişi içinden bazı şüphelilerin ifadeye çağrıldığı öğrenildi. İfadeye çağrılanlar arasında, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Hakan Albayrak ve İbrahim Karagül'ün de bulunduğu öne sürüldü.

 

'Tevhid-i Selam' örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında telefonları dinlendiği öne sürülen 2 bin 280 kişi arasında bulunan bazı şüphelileri ifadeye çağırdığı öğrenildi. 


"Şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılanlar arasında, İnsani Yardım Vakfı İHH'nin Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Hakan Albayrak ve İbrahim Karagül'ün de olduğu öğrenildi. Savcı ayrıca, Adem Yerlikaya, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, Adnan İnanç ve Abdulhamit Çelik'i de ifade için adliyeye çağırdı.  

Soruşturma, ifadeye çağrılanlar arasında bulunan Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun eşi Kamile Yazıcıoğlu'nun şikayeti üzerine başlatılmıştı. Kamile Yazıcıoğlu, eşi Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun "İran adına casusluk" faaliyetinde bulunduğunu öne sürmüştü.

Söz konusu soruşturmayla ilgili olarak bazı gazetelerde "7 bin kişinin dinlendiğine" ilişkin haberler çıkması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, telefonları dinlenen kişi sayısının 2 bin 280 kişi olduğunu açıklamıştı. Başsavcılık, soruşturmayla ilgisi bulunmayan kişilerin de 3 yıl boyunca dinlendiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.