İhlas Finans mağdurları isyan etti

İhlas Finans mağdurları isyan etti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 2001'de faaliyetlerine son verilen İhlas Finans'ın 75 bin mudisine olan borcu 14 yıldır ödenmedi.

Tasfiye edilmesiyle birlikte 222 bin 298 hak sahibine yaklaşık 676 milyon dolar ve 245 milyon Euro borç bırakan İhlas Finans, son 2 yıldır ödemeleri ise tamamen kesmiş durumda.


Yatırdıkları parayı 14 yıldır alamayan İhlaszedeler ise alacaklarını tahsil etmek için toplu dava açıyor.

İhlas Finans Mağdurları Derneği Hukuk Danışmanı Fatma Şirin, mağduriyetlerinin devam ettiğini belirterek alacaklarını, 14 yıllık gecikme tazminatları ile tahsil etmek için hukukî süreç başlatacaklarını kaydetti.

Bankanın 14 yıldır tasfiye halinde olduğunu ve bu sürecin 2021 yılına uzatılmak istendiğini belirten Şirin, İhlas Finans, yetkililerinin borcunu ödeme gibi bir niyetleri olmadığını dile getirdi.

Açacakları davanın olumlu sonuçlanması halinde İhlaszedelerin paralarını tahsil etmeleri için önemli bir adım atılacağını ifade eden Şirin, davanın kazanılmasıyla birlikte alacakların tahsilinin talebinin mümkün hale geleceğini söyledi.

Şirin, davanın olumlu sonuçlanması halinde 14 yıllık alacakların yasal gecikme tazminatları ile birlikte tahsili için ek dava ve icra takiplerinin açılacağını da sözlerine ekledi.

İhlas Finans Mağdurları Derneği Başkanı Hadi Sakioğlu ise 14 yıldır sürdürdükleri mücadelelerinin hem hukuki hem de siyasi yoldan devam ettiğini açıkladı.

İhlas Finans'ı batıranlar ile mudilere ödeme yapmakla görevlendirilenlerin aynı kişiler olduğunu belirten Sakioğlu, bağımsız olması gereken Tasfiye Kurulu'nun başkanlığını İhlas Finans'ın eski avukatının yaptığını kaydetti.

Toplu dava ile bu hukuksuzlukların üzerine gidecekleri bilgisini veren Sakioğlu, birçok siyasi ile görüşmelerine rağmen hükümetin İhlas Finans olayının üzerine gitmediğini söylüyor.

Sakioğlu, "Parasını alamadan vefat eden binlerce İhlas Finans mudisi var.

Üzüntüden kanser olanından tutun da, parasını alamadığından dolayı hacca gidemeyen, evsiz ve işsiz kalan birçok mağdur arkadaşımız var." diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.