İhlas Holding CEO'su Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

İhlas Holding CEO'su Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

Uygunsuz görüntüleri sızdırılan İhlas Holding CEO'su Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

1961 İzmir Karşıyaka doğumlu olan Rasim Kaan Aytoğu ilk ve orta öğrenimini Karşıyaka'da almış, İzmir Atatürk Lisesi'nde gördüğü öğrenimin ardından ABD'ye giderek Illinois Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştu.

Illinois Üniversitesi'nde şeref listesinde mezun olarak "Yüksek Endüstri Mühendisi" oan Aytoğu, 1988'de Başbakanlık tarafından Harvard Üniversitesi'ne gönderilerek İşletme Yönetimi programını, 1989'da da Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından Birleşik Krallık Kamu İdaresi Enstitüsü'ne gönderilerek Kamu Yönetimi-Uluslararası Finasman programını bitirdi. 1994'te Pacific Western Üniversitesi'nde finans doktorası yaptı.

Eğitimin ardından Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzun yıllar görevlerde bulunan ve Güneydoğu Anadolu Prjesi Direktörü görevini yürüten Aytoğu, Gazi Üniversitesi Fen Biilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 

İstanbul Altın Borsası Kurucu Genel Sekreteri olan Aytoğu Başbakanlık Başmüşaviri, İBB İştirakler Dairesi Başkanı, İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. gibi şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı, olarak görev yaptı.

Dubai'de Tanmiyat Yatırım Holding'in İcra Kurulu Başkanı olan ve Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding'de CFO olarak görev yapan Aytoğu, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Finans Grup Başkanlığı'nın ardından İhlas Holding'in CEO'luğuna getirildi.

Rasim Kaan Aytoğu 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti listelerinden İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.