İhraç edilen doktorlara bir şok daha! Men edilecekler

İhraç edilen doktorlara bir şok daha! Men edilecekler

AK Parti’nin ‘sağlıkta şiddetin önlenmesine’ dair Meclis’e sunduğu kanun teklifi çok tartışıldı. İşte detaylar;

AK Parti’nin ‘sağlıkta şiddetin önlenmesine’ dair Meclis’e sunduğu kanun teklifi ilk günden beri tartışılmaya başlandı.

Teklif yasalaştığı an KHK ile ihraç edilen doktorlar SGK ile anlaşması olan hastanelerde artık çalışamayacak. Yani ihraç edildiği halde şuan da özelde çalışma hakkı olan doktorlar hekimlikten men edilecek.

Ak Parti'nin 30 Ekim tarihinde sunduğu kanun teklifinde, ihraç edilen doktorlara dair madde şu şekildedir:

"EK MADDE 15- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek ilgili mevzuat çerçevesinde kamu görevinden çıkarılan veya güvenlik soruşturması sonucuna göre kamu görevine alınmayan tabipler ve diş tabipleri, sadece 12 nci maddenin ikinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sağlık kurum ve kuruluşlarında mesleklerini icra edebilir. Ancak bunlardan Devlet hizmeti yükümlüsü olanlar, kamu görevine alınmamasına karar verildiği tarihten itibaren, 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında birinci grup ilçe merkezleri için belirlenen Devlet hizmeti süresi kadar müddetle mesleklerini icra edemezler. Devlet yükümlülüğünü yerine getirirken kamu görevinden çıkarılanların hizmet süreleri bu süreden düşülür. Bunların düzenledikleri raporlar, yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınmaz."

madde5-siyasetcafe.png

Kanun teklifine göre ihraç edilen doktorlar sadece özel muayene açabilecek ve SGK ile anlaşması olmayan özel bir hastanede çalışabilecek. Ancak Türkiye'de SGK ile anlaşması bulunmayan özel hastane sayısı oldukça az. İhraç edilen doktor sayısı ise yaklaşık 7 bin doktor....

Teklif yasalaşırsa, şuan da SGK ile anlaşması olan özel sağlık kurumunda da çalışabilen doktorlar bu haklarını da kaybedecek.

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.