İhracatçılar ‘Made in Türkiye’ hareketi başlattı

İhracatçılar ‘Made in Türkiye’ hareketi başlattı

Türkiye 70’den fazla ülkeye uzattığı dost eliyle küresel mücadeleye destek verirken, ihracatçılar da ‘Made in Türkiye’ diyerek ‘İnsanlık’ ve ‘İyilik’ hareketini bir adım öteye taşıyor. Türkiye Tanıtım Grubu (TTG), dayanışma ruhunu canlandırmayı amaçlıyor.

Tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgınının uluslararası ticarete sekte vurduğu bir dönemde durmaksızın çalışmayı sürdüren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), başlattığı “Milli Üretim Seferberliği’ni uluslararası bir boyuta taşıdı. TİM bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) hayata geçirdiği #GoodnessFromTürkiye projesi ile uluslararası tanıtım ve dayanışma çalışması yapılacak.

İYİ NİYET MESAJLARI DÜNYAYA YAYILACAK

Proje kapsamında; TTG, Türkiye’nin bu dönemdeki dayanışma ruhunu simgelemek ve ülkenin marka değerini artırmak için “Made in Türkiye” logosuyla hijyen ürünlerinden oluşan özel tasarım kitleri hazırladı. Hazırlanan bu kitleri, projenin lojistik destekçisi olan DHL Express, 60’ı aşkın ülkede büyük alıcılara, ticari dernek temsilcilerine, basın mensupları ve dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerine ulaştıracak.

 

Ayrıca, 2 ay boyunca yurtdışına gönderilecek her gönderiye ekleyeceği #GoodnessFromTürkiye etiketleriyle Türkiye’nin ve ihracatçıların iyi niyet mesajını da taşıyacak. Yurtiçinde ise aynı mesaj kurye araçları üzerinde yer alacak. Kitlerin sevkiyatı sırasında TİM genel merkezinde düzenlenen törende TİM ve TTG Başkanı İsmail Gülle ve DHL Express Türkiye’nin CEO’su Claus Lassen yer aldı.  

MEKTUP DİPLOMASİSİ

Hazırlanan kitler, 60’ı aşkın ülkedeki büyük alıcılara, ticari dernek temsilcilerine, basın mensupları ve dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerine TİM Başkanı İsmail Gülle’nin kaleme aldığı ve dostluk mesajları içeren mektupla gidecek. Mektupta, dünyada Türk ürünlerinin farkındalığına yönelik vurgu yapılırken, virüsle mücadelede işbirliği ve destek mesajı verildi.

 

 

Hijyen kitleri içerisinde Türkiye’ye özgü misafirperverlik ve temizlik geleneğinin bir parçası olan kolonyanın yanı sıra yine tamamı Türkiye’de üretilen maske, el dezenfektan jeli, el dezenfektan mendili, anti bakteriyel ıslak mendil ve katı sabun yer alıyor.   

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.