İhracatta tarihi rekor!

İhracatta tarihi rekor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştıklarını açıkladı. İşte rakamlar ve ayrıntılar;

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Ekim ayında 15 milyar 732 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bakan Pekcan Ekim ayı ihracat rakamlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Pekcan, Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştığımızı söyledi.

İşte Ticaret Bakanı Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

YÜZDE 13,1 ARTIŞLA 15 MİLYAR 732 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Ekim ayı ihracatıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık. Yüzde 13,1 artışla 15 milyar 732 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Yine Ekim ayında ithalatımız yüzde 23,5 düşüşle 16 milyar 261 milyon lira oldu.

YIL SONUNDA İHRACATIMIZ 170 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Ekim ayı itibarıyla en çok ihracat yaptığımız ülkeler Almanya, İngiltere, İtalya. Hepsi de kaliteye odaklı, kaliteli malı ve rekabetçi fiyatı takdir eden ülkeler. İhracatçılarımızı kalitesi yönüyle de takdir ediyorum. Yeni ekonomi programımız kapsamında ihracatımızın yıl sonunda 170 milyar dolara ulaşacağını ön görüyoruz.

HEDEF ÜLKE PAZARLARINA DA İHRACATIMIZ ARTMAKTA

Hedef ülke pazarlarına da ihracatımız hızla artmaktadır. Meksika'ya yüzde 14, Hindistan'a yüzde 16, Latin Amerika'ya yüzde 41. Afrika ülkelerine stratejik olarak bakıyoruz ve Ekim ayı ihracatımız geçen yılın Ekim ayı ihracatımıza göre Afrika'ya yüzde 25 artmış bulunmaktadır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.