İhracı istenen İYİ Partili Başkan’dan flaş açıklamalar! Koray Aydın ve ekibi bana oyun kurdular

İhracı istenen İYİ Partili Başkan’dan flaş açıklamalar! Koray Aydın ve ekibi bana oyun kurdular

İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Çapar, kendisine oyun oynandığını, parti içerisinde ihanete uğradığını söyledi ve isyan bayrağını çekti. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Disipline sevk edilen ve görevden uzaklaştırılan Osmaniye İl Başkanı İbrahim Çapar, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Merkez tarafından disipline sevk edilerek geçici olarak görevden uzaklaştırılan İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı İbrahim Çapar kendisine oyun oynandığını ve parti içindeki bazı kişiler tarafından ihanete uğradığını belirtti, ancak bu oyunu bozacaklarını vurguladı.

Kendisine milletvekili adayı olamayan ve bundan dolayı bazı kişiler tarafından oyun tertip edildiğini belirten Çapar, “Bu oyunda başı Hasan Hüseyin Türkoğlu ve ekibi çekmektedir. Disipline sevk gayri ahlakidir. Somut bir delile dayanmamaktadır” dedi.

Kapalı Whatsapp grubunda, disiplin dışı bir paylaşıma kızgınlığını ifade etmek amacıyla yazdığı bir cümlenin, tek satırının cımbızlanıp sosyal medyaya servis edilerek kendini istemeyenlerin oyununa getirildiğini aktaran İbrahim Çapar, “Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak. Ancak bundan partimiz zarar görüyor. İnşallah geç olmaz” diye konuştu.

Disipline sevk edilerek geçici olarak görevden uzaklaştırılan İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı İbrahim Çapar, Gazete Siz’e verdiği özel röportajda bomba açıklamalar yaptı. Çapar açıklamasında kendisini partide istemeyen bir grubun oyun kurduğunu belirterek, gelişmelerin kendisinin il başkanı olması başlangıcına dayandığını ifade etti.

capar3.jpg

ÖMER BAĞCI KORAY AYDIN’IN ORTAĞIDIR

İl Başkanlığının genel başkanları Meral Akşener ve genel merkez tarafından kendisine verildiğini belirten Çapar “Ömer Bağcı ismi ile burada karşılaştık. Kendisi Merkez ilçe başkanlığı istedi vermedim. Kendisi Koray Aydın’ın ortağıdır. Böylece Teşkilat başkamız Aydın’la dolaylı karşı karşıya gelmemiz Ömer Bağcı ile olmuştur” açıklamasında bulundu.

KORAY AYDIN'A İTHAFEN "KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM”

Koray Aydın ile 4 Mart'taki il kongresi öncesi 20 dakikalık gergin bir görüşmesi olduğunu söyleyen Çapar bu görüşmenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

“Kendisine kimsenin adamı almadığımı, bundan sonrada olmayacağım söyledim. Kimseyle işimin olmayacağını kendisine anlatarak odasından çıktım. 178 delegem silinmesine rağmen ezici bir çoğunlukla 4 Marttaki il kongresinde 307’ye 61 gibi ezici bir çoğunlukla il başkanı oldum. 61 Trabzon plakası Koray Aydın’ın memleketidir. Kendisine de böylece bir selam gönderdim.”

PARTİDE BAZILARI MAKAM MEVKİ PEŞİNDE KOŞMUŞLAR

Süreç içerisinde siyasetteki tecrübesizliğim, belki siyasetin bunu kaldırmaması, belki de dik duruşum nedeniyle diğer genel başkan yardımcılarıyla da ilişkilerinin barışık geçmediğini belirten Çapar “Bu arada baskın seçim süreci yaşandı. İlimizde 26 milletvekili aday adayı çıktı. Biz bunun partimize faydalı olduğunu düşünüyordum. Ancak yanılmışım. Partimizin genel durumunun iyi olduğunu görerek,  insanlar mevki makam peşinde koşmuşlar. Bunu adayların bazılarının sonradan diğer partilere çalışması ile acı bir şekilde öğrendik” dedi.

HASAN HÜSEYİN TÜRKOĞLU VE EKİBİ BANA OYUN KURDU

Başını Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun çektiği bir grubun kendisine hasmane tutum içerisine girerek sürekli açık aradıklarını vurgulayan İbrahim Çapar, “Ahmet Ersagun Yücel'in kuzeni Alparslan Yücel’in listeye girmemesi, Elif Loğoğlu’nun ve Hasan Hüseyin Türk oğlu’nun 1. Sırada yer bulamaması nedeniyle genel merkezin neredeyse yarısı bana hasmane bir tutum beslediler” diye konuştu.

hasanhusyin.jpg

TÜRKOĞLU VE EKİBİ CHP VE MHP’YE ÇALIŞTI İDDİASI

Hasmane tutumundan dolayı Hasan Hüseyin Türkoğlu ve ekibinin CHP ve MHP’ye çalıştığını ileri süren Başkan İbrahim Çapar “Partlimiz ve Milletvekili Aday adayı Ömer Bağcı’da seçimlerde kılını kıpırdatmadı. Bunu kendi iş yeri ve çevresinin bulunduğu Bahçe’de aldığımız düşük oy da göstermektedir” sözleriyle açıklamalarına devam etti.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ KILPAYI KAÇIRDIK

Seçimi tün engellemelere ve ihanetlere rağmen 3. Parti olarak kapattıklarını belirten Çapar “ Gece kazandığımız seçimleri, sabah yurtdışı oylarının bir şekilde dağıtılmasıyla kaybettik. İstifa etmeyi düşünüyordum. Arkadaşlarım ve yakın çevrem genel merkez ile istişare yapılmasını önerdiler. 

DİSİPLİNE SEVK GAYRİ AHLAKİ

Disipline sevk edilmesini  “gayri ahlaki” bulduğunu bunun somut hiçbir delile dayanmadığını aktaran İYİ Parti İl Eski Başkanı İbrahim Çapar kendisini disipline sevke götüren olayı şu sözlerle anlattı:

“Seçim sürecinde yedek yönetimde bir arkadaş whatsapp grubumuzda ciddi olarak ‘Meral Akşener’e mi Muharrem İnce’ye mi vereceğiz’ diye yazmış. Gruptaki diğer arkadaşlar da bu arkadaşı gırgıra almak için bazı şeyler yazdılar. Benim bu yazışmalardan bir gün sonra haberim oldu. Görünce kızdım ve kızgınlığımı alay ederek cevaplayarak 'İnce’ye at' dedim. Ve sonuna da üç ünlem koydum. Bunu bizim partideki bazı art niyetli arkadaşlar anlamamış. Bu yazışmayı da bizlere ihanet ettiklerini sonradan anladığımız bazı arkadaşlar MHP’ye servis etmişler. Ancak yazışmanın tamamı yerine sadece o cümlemi cımbızlayıp kullanmışlar.”

“HASAN HÜSEYİN TÜRKOĞLU’NUN BEN İSTEMEDİM”

Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun birinci sıraya girmemesinden dolayı bana böyle bir oyun tertip edildiğini düşündüğünü ileri süren İbrahim Çapar “Evet Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun 1. sıraya girmemesinde benim etkim olmuştur. Bunun sebebi yeni yüzlerle bu partiye emeği geçen kişilerle yürümek istememden kaynaklanmaktadır. Ancak listeyi onaylayan ve belirleyen ben değilim. Genel merkez ve genel başkanımız sayın Akşener'in takdiri bu yönde oldu” diye konuştu.

Bu süreçte en büyük zararı partisinin gördüğünü uydurma disiplin sürecinden elbette çıkacağını belirten Çapar kendisinin haklı olduğunu, genel başkan Meral Akşener dahil genel merkezin göreceğini kaydetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.