İhsan Şenocak ve Ümit Özdağ arasında kapatma davası kapışması! Ümit Özdağ'dan açıklama geldi

İhsan Şenocak ve Ümit Özdağ arasında kapatma davası kapışması! Ümit Özdağ'dan açıklama geldi

Ümit Özdağ, Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi'ne açılan kapatma davasına ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önce görevden alınan sonra kendisinin istifa ettiğini söyleyen ilahiyatçı İhsan Şenocak ile Zafer Partisi arasında polemik yaşandı. Zafer Partisi'nden atılan tweet nedeniyle açılan kapatma davasına açıklama geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisi hakkında kapatma istemiyle suç duyurusu başvurusu hakkında açıklama yaptı. Özdağ “Altı tane avukatın başvurusu var, hepsi o. Çok ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

 

Özdağ, söz konusu kapatma davası suç duyurusuna ilişkin şunları dedi:

 

“Altı tane avukatın başvurusu var, hepsi o. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeden vesaire diye. Bursa’dan birisi bir tweet atmış onunla ilgili. Çok ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum.”

 

ŞEOCAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

 

Avukatlar Ömer Faruk Ceylan, Cengiz Yılmaz, Mehmet Mustafa Özünver ve Musab Özkan ile Yakup Özünver Zafer Partisi'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Şenocak, Zafer Partisi'ne açılan davanın kendi iradesi dışında olduğunu belirtti.

Şenocak, 'Malum partinin, bizimle alakası olmayan kapatma davası açma talebini nazara vererek kendini mağdur göstermesi, bir Müslümanı çöllere sürmek ve CIA ajanı olmakla itham zulmünün üzerini örtmeye yönelik bir çarpıtmasıdır. Politik mücadelenin dışında olduğumuzu milletimize arz ederim. Allah'ın (cc) Kitabı ve Rasulünün (as) sünnetinin hizmetkarı olmayı, bu yolda gerektiğinde bedel ödemeyi şeref kabul ederim. Hassasiyet sahibi hukukçu kardeşlerimin Zafer Partisi'ne kapatma davası açma başvurusu iradem dışında bir hadisedir. Davalarımız iftira ve tehditle alakalıdır.' dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.