İhtiyaç kredisi yapılandırması nasıl yapılacak?

İhtiyaç kredisi yapılandırması nasıl yapılacak?

Bankacılık mevduatında yapılan değişiklikle ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi. Peki ihtiyaç kredisi yapılandırması nasıl yapılır?

Kredi kartlarının ardından ihtiyaç kredisi borçlarının 60 aya kadar yapılandırılması kararı bankaları harekete geçirdi. Başta kamular olmak üzere bankalar, ihtiyaç kredilerinin uygun faizle yapılandırılması için çalışma başlattı. Dün itibarıyla uygulamaya giren düzenlemeden binlerce vatandaş yararlanacak.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Bankacılık mevduatında yapılan değişiklikle ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi. Bankacılık Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle, borçlular rahatladı. Tüketici kredisi borcunu ödemekte zorlananlar bankalara yapılandırma başvurusu yapabilecek.

KREDİS YAPILANDIRMASINDAN KİMLER YARARLANACAK?

10 Ocak 2019'dan önce ihtiyaç kredisinin anapara ya da faiz ödemelerini geciktirenler yararlanacak. Tahsili geciken tüketici kredisi borçlarını kapsayan düzenleme, kredi borçlarını düzenli ödeyenler için uygulanmayacak.

NEREYE BAŞVURULACAK VE BAŞVURU ÜCRETİ OLACAK MI?

Yapılandırma için tüketici kredisi borcu bulunan bankaya başvurulacak.

Herhangi bir başvuru ücreti söz konusu olmayacak. Birleştiren ihtiyaç kredisi kullanarak kredi kartı borçlarını yapılandıran vatandaşlar aynı bankada ihtiyaç kredisini de yapılandırabilecek.

Müşterilerin başvurusuyla yapılandırma süreci başlayacak. Bankaya giderken TC numarası yazılı kimlik ve çalışılıyorsa maaş bordrosunun alınması gerekiyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.