İki ameliyata onay şartı! Artık her isteyen yaptıramayacak

İki ameliyata onay şartı! Artık her isteyen yaptıramayacak

Sağlık Bakanlığı devrim gibi bir karara imza attı. Bakan Fahrettin Koca, bazı ameliyatlar için onay şartı getirdiklerini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, bazı ameliyatları kontrol altına almak için önemli bir adım atıyor. Obezite ameliyatlarında onay mekanizması geliyor. 2015 yılından beri toplam 44 bin hastaya obezite ameliyatı yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık bu ameliyatlar için onay mekanizmasının geleceğini duyurdu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve merak edilenleri yanıtlayan Fahrettin Koca, görüşmede obezite ameliyatlarına dair dikkat çeken açıklamalar yaptı.

2018 yılında 15 binden fazla kişinin obezite ameliyatı olduğunu söyleyen Koca, “Bu ameliyat bahsedildiği gibi çok masum, herkesin yapması gereken bir ameliyat şekli değil. Riski olan önemli bir girişim. Her isteyenin ameliyat edilmesi gerekmeyen bir ameliyat şekli” açıklamasında bulundu.

Obezite ameliyatlarının kimlere yapılması gerektiğiyle ilgili kuralları belirlediklerini belirten Bakan Fahrettin Koca, yeni dönemde obezite merkezlerinin sayısının artıracaklarını, ameliyatı yapacak cerrahlara eğitim ve belgelendirme konusunda bir hazırlıklarının olduğunu ifade etti.

‘Cerrahlar, belli sayıda vakada eğitim almış olmasını belgelendirmekle bu ameliyatları yapacak’ diyen Koca, “Biz, ameliyat kararı verilmeden önce dijital ortamda bu hastaların bilgilerini alarak, onay mekanizması da geliştirmek istiyoruz” dedi.

SEZERYAN AMELİYATLARINDA DA YAPACAĞIZ

‘Ameliyatın onayı için obezite merkezlerinden geçilmesi gerekiyor’ diyen Fahrettin Koca, şu açıklamalarda bulundu:

“Onay mekanizması nasıl MR ve tomografide devreye giriyorsa, orada da devreye girecek. Sertifikası olmayan hekim bu ameliyatları yapamayacak. ‘Param var sertifikası olmayan kişiye ameliyat olmak istiyorum’ olmayacak. Ameliyatlar isteğe bağlı yapılıyorsa bunun da ödemesini yapmayacağız. Onay mekanizması devreye giriyor olacak. Bizim onaylamadığımızı SGK ödemeyecek. Sistem hekim üzerinden dönüyor. Benim sertifikasını verdiğim kişi, yaptığı ameliyatları bana gösterecek. Bu onay mekanizmasını birçok hastalık için de yapıyor olacağız. Sezaryen ameliyatlarında da yapacağız.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.