İki gazeteciden flaş iddia: Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?

İki gazeteciden flaş iddia: Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?

Gazeteci Fatih Altaylı köşesinde, Netflix'in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı bir dizinin RTÜK'ün müdahalesiyle iptal edildiğini iddia etti. Daha sonra Cüneyt Özdemir'in paylaşımları da “Netflix yasaklanıyor mu?” sorusunu Türkiye’nin gündemine taşıdı

Gazeteci Fatih Altaylı köşe yazısında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Netflix arasında yaşanan gerilime değindi. Altaylı, yazısında "Bu kez bu saldırıyı düzenleyen ise RTÜK. O saldırı da şu: Türk dizilerini uluslararası alanda engellemek, yurt dışına dizi ihracatını durdurmak, Netflix, Amazon Prime gibi global platformların Türkiye’ye dizi yaptırmasının önüne geçmek" ifadelerine yer verdi.

 

RTÜK'ün bir Türk dizisini iptal ettirdiğini ifade eden Altaylı, "Netflix’in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı bir iş, RTÜK’ün müdahalesi sonucu çekimlerin başlayacağı gün, tüm ekip toplanmış, oyuncuların makyajları yapılmış, ışıklar açılmış kameralar motor emrini beklerken iptal edildi" diye kaydetti.

Altaylı, "Sadece bu diziden Türkiye’nin kaybı bölüm başı 3.5 milyon TL. 10 bölüm olsa 35 milyon TL civarı bir döviz girdisi uçup gidiyor" diye ekledi.

 

CÜNEYT ÖZDEMİR DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Cüneyt Özdemir de yaptığı paylaşımla ve bulunduğu iddiayla gündem oldu. Özdemir "Netflix rest çekti, Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu" dedi.

 

screenshot8-003.jpg

Bütün bu gelişmelerle birlikte sosyal medyada Netflix’in yasaklanacağı, hatta “Netflix’i dünyada yasaklayan ilk ülkenin Türkiye olacağız” sözleri dolaşmaya başladı.

screenshot8f.jpg

 

screenshot9.jpg

 

screenshot10-003.jpg

 

screenshot12.jpg

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.