İki Gözüm Ahmet’te Sular Durulmuyor..

İki Gözüm Ahmet’te Sular Durulmuyor..

İki Gözüm Ahmet’te Sular Durulmuyor..Gani Rüzgar Şavata’yı kim arayıp “Filmden beni çıkar” dedi?

Gani Rüzgar Şavata’nın yol arkadaşı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan İki Gözüm: Ahmet filmi çekimleri daha başlamadan oldukça fazla ses getirmişti. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk filmin çekilmesine karşı çıkmışlar, film çekildikten sonra ise İki Gözüm: Ahmet filmini çeken X Yapım şirketine dava açmışlardı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatları aracılığıyla başvuran Gülten Kaya ve kızları, “Kişilik haklarına yapılan saldırının önlenmesini” ve “filmin yayınlanmasının dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını” talep etmişlerdi.

Talebi kabul eden mahkeme, ihtiyati tedbir yoluyla İki Gözüm: Ahmet'in ve filme ilişkin her türlü görüntü ve içeriğin sinemalarda, kitle iletişim araçlarında, internette, televizyon kanallarında yayınlanmasının, çoğaltılmasının ve dağıtılmasının dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına karar vermişti.

Alınan karar sonrası yönetmen Gani Rüzgar Şavata ise filmin gösterimi için temyize gideceklerini, o zamana kadar da filmin Avrupa sinemalarında gösterime girmesi için çalışma başlatacaklarını Milliyet Gazetesi Magazin yazarı Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın Youtube üzerinden gerçekleştirdikleri Magazin Noteri isimli programda açıklamıştı ilk olarak.

Şavata dediğini yaptı ve mahkemenin verdiği ihtiyati tedbir kararını istinaf mahkemesi bozdu. Neticede koronavirüs engeli olmasa film gösterime girmiş olacaktı. Şavata şimdi sonbaharı beklediklerini söylüyor.

Daha önceki Magazin Noteri programlarında Ali Eyüboğlu 1999 yılında MGD’nin o meşhur ödül gecesinde (Ahmet Kaya’nın yuhalanarak sahneden indirildiği ve çatal kaşık yağmuruna tutulduğu gece) günah keçisi olarak Serdar Ortaç’ın ilan edildiğini, oysa ona sahnede “Onuncu Yıl Marşı”nı ‘okutan’ biri olduğunu söylemişti.

Canlı yayına katılan Gani Rüzgar Şavata ise bombayı patlattı!

“O birinin” Şavata’yı arayıp “Beni filmden çıkar” diye rica ettiğin hiç değilse kendisini Ahmet Kaya’nın yanında yer almış göstermesini istediğini, o birinin ise Reha Muhtar olduğunu açıkladı.

Serdar Ortaç’da Magazin Noterine katılmış o gece ve çekilen filmle ilgili şunları demişti: “Yirmi yaşında çocuğum, sağdan dürtsen onu yaparım, soldan dürtsen onu yaparım, duvara kafa at desen gider kafa atarım.”

Şavata ise Serdar Ortaç’la ilgili şunları söyledi: “Herkesten cesur, elli defa özür diledi. Benimle gelecek bu filmi izleyecek. Ben de onu alnından öpeceğim”

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

 

Siyastecafe.com

 

 

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum